Η οικογένεια Ανιέλι αποκτά μερίδιο 24% στην εταιρεία ειδών πολυτελείας Louboutin

Η οικογένεια Ανιέλι αποκτά μερίδιο 24% στην εταιρεία ειδών πολυτελείας Louboutin

Η ιταλική οικογένεια Ανιέλι συμφώνησε να αγοράσει μερίδιο στη γαλλική εταιρεία παπουτσιών και τσαντών Christian Louboutin για 541 εκατομμύρια ευρώ (640 εκατομμύρια δολάρια), επεκτείνοντας το αποτύπωμα της στον κλάδο των πολυτελών ειδών.

Η εταιρεία χαρτοφυλακίου Exor της οικογένειας ανακοίνωσε ότι αποκτά μερίδιο 24%, βλέποντας δυναμική ανάπτυξης για τη μάρκα στην Κίνα και στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η Exor θα διορίσει δύο από τα επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Louboutin.

Υπό την ηγεσία του Τζον Έλκαν η εταιρεία επενδύσεων της οικογένειας Ανιέλι διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιο της τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ιδρυτές της Fiat Chrysler επεκτείνονται πέρα ​​από την αυτοκινητοβιομηχανία. 

Η Christian Louboutin ιδρύθηκε το 1991 και έχει αναπτύξει 150 καταστήματα σε 30 χώρες. 

Η οικογένεια Ανιέλι κατέχει το 53% της Exor μέσω μιας ξεχωριστής εταιρείας χαρτοφυλακίου που πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της Fiat, Τζιοβάνι, η οποία περιλαμβάνει δεκάδες απογόνους του ως επενδυτές. Ελέγχει επίσης τον κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων Ferrari NV, τη Juventus Football Club SpA, καθώς και ένα μερίδιο στη Stellantis NV, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler με τον Όμιλο PSA.