Η ναυτιλία θα αποτελέσει «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας

Η ναυτιλία θα αποτελέσει «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας

Ως έναν από τους ισχυρούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας με διαχρονική, πολυεπίπεδη και ιδιαίτερα σημαντική προσφορά χαρακτήρισε την ελληνική ναυτιλία σε συνέντευξή του ο Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας ότι «αποτελεί ξεκάθαρα ένα εθνικό κεφάλαιο που ως τώρα δεν είχαμε καταφέρει να εκμεταλλευτούμε αποτελεσματικά για όφελος της πατρίδας μας», ενώ έστειλε και το μήνυμα ότι «η ναυτιλία πρέπει να γίνει μια ατμομηχανή ανάπτυξης της Ελλάδας».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη λιμενική πολιτική, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε ότι «τα λιμάνια μας επιβεβαιώνουν τη θέση της ισχύος της πατρίδα μας στον διεθνή καταμερισμό της θαλάσσιας οικονομίας και του εμπορίου» ενώ για τον θαλάσσιο τουρισμό υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα με τον τεράστιο και μαγευτικό πλούτο των νησιών μπορεί να αποτελέσει την κορωνίδα του θαλάσσιου τουρισμού, ο οποίος έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και συνεισφοράς στο ΑΕΠ της χώρας».

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε επίσης ότι η δημιουργία ψηφιακού νηολογίου είναι αυτονόητη προϋπόθεση και απαραίτητη βάση στην προσπάθεια επιστροφής πλοίων στην ελληνική σημαία.

Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, ο Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλο λαϊκισμό. Απαιτεί σοβαρότητα, ειλικρίνεια, αποτελεσματικότητα» και πρόσθεσε: «οΟΚυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, και η Νέα Δημοκρατία ως κυβερνητική πλειοψηφία θα επιδιώξουμε, με το σεβασμό των διαδικασιών, την παρουσία μας, αλλά και τη γενικότερη στάση μας, τον πολιτικό πολιτισμό του Κοινοβουλίου».

Τέλος, ερωτηθείς εάν τα ακανθώδη θέματα όπως η κατάργηση του ασύλου, η πάταξη της ανομίας, η αλλαγή του ποινικού κώδικα προκαλέσουν αντιδράσεις και κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε: «Οι όποιες αντιδράσεις, από όσους δεν αντιλαμβάνονται το νόημα της ψήφου της 7ης Ιουλίου, δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν».