ΓΔ: 927,33 0,04 (0,00 %)

Τζίρος: 1,92 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,33 0,04 (0,00 %)

Τζίρος: 1,92 εκατ. €   RT

Η Lamborghini ανακοίνωσε σχέδιο πλήρως ηλεκτρικού οχήματος έως το 2030

Η Lamborghini ανακοίνωσε σχέδιο πλήρως ηλεκτρικού οχήματος έως το 2030
BoJack / Shutterstock.com

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αυτοκινήτων πολυτελείας Lamborghini ανακοίνωσε τα σχέδιά της για παραγωγή αποκλειστικά ηλεκτρικού μοντέλου έως το 2030.

Ειδικότερα, κατά την παρουσίαση του νέου τρόπου λειτουργίας της στα κεντρικά της γραφεία στην Ιταλία, η Lamborghini, που ανήκει εξ ολοκλήρου στη γερμανική Volkswagen, παρουσίασε τα σχέδιά της για αλλαγή πορείας της παραγωγής προς «πράσινα» μοντέλα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να μεταβεί στην παραγωγή υβριδικών μοντέλων μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, πριν προχωρήσει στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων προς τα τέλη της δεκαετίας.

Αναλυτικότερα, το σχέδιο της εταιρείας αποτελείται από τρεις διαφορετικές φάσεις. Στην πρώτη φάση, που περιλαμβάνει τα σχέδια για το 2021 και το 2022, η Lamborghini θα συνεχίσει την παραγωγή της ως έχει, με την προσοχή της στραμμένη στην κυκλοφορία της νέας σειράς αυτοκινήτων V12.

Η δεύτερη φάση του σχεδίου σηματοδοτεί την αλλαγή προς παραγωγή υβριδικών μοντέλων μέχρι τα τέλη του 2024.

Το 2023, η Lamborghini θα κυκλοφορήσει την πρώτη σειρά υβριδικών οχημάτων και μέχρι το 2024 η εν λόγω σειρά θα είναι και ηλεκτρική, ενώ η τρίτη και τελευταία φάση του σχεδίου περιλαμβάνει την παραγωγή ενός πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου από το 2025 μέχρι το 2030.

«Το σχέδιο για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων της Lamborghini είναι μια νέα πορεία, απαραίτητη στα πλαίσια ενός κόσμου που αλλάζει ριζικά, στον οποίο θέλουμε να συνεισφέρουμε συνεχίζοντας να μειώνουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των οχημάτων μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στεφάν Γουίνκλμαν.

«Η απάντησή μας είναι ένα σχέδιο με συνολική προσέγγιση, που περιλαμβάνει τα προϊόντα μας και την τοποθεσία μας στη Σαντ' Αγκάτα Μπολονέζ, που μας οδηγεί προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα παραμένουμε πάντα πιστοί στο DNA μας», πρόσθεσε ο ίδιος.