Η JPMorgan μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσει τους υπαλλήλους της από τη Μ. Βρετανία

Η JPMorgan μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσει τους υπαλλήλους της από τη Μ. Βρετανία

Σε μετακίνηση χιλιάδων υπαλλήλων της από τη Μεγάλη Βρετανία μπορεί να αναγκασθεί να προχωρήσει η JPMorgan Chase & Co, σε περίπτωση που η χώρα χάσει το δικαίωμα να παρέχει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι τράπεζες με έδρα τη Μ. Βρετανία μπορούν να παρέχουν ελεύθερα υπηρεσίες σε ολόκληρη την ΕΕ υπό τους όρους του συστήματος «διαβατηρίου», το οποίο θεωρείται το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς για τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες. Ωστόσο, έπειτα από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου η συνέχιση της ισχύς του τίθεται υπό αμφισβήτηση.

«Το βασικό ζήτημα είναι ο ''κανόνας διαβατηρίου'' που έχουμε στο Λονδίνο και μας επιτρέπει να παρέχουμε υπηρεσίες σε πελάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Jamie Dimon, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

«Ωστόσο, εάν η ΕΕ επιβάλλει νέους όρους στη Βρετανία… το χειρότερο σενάριο είναι ότι θα πρέπει να μετακινήσουμε κάποιες χιλιάδες εργαζόμενους σε άλλες μονάδες της Ευρωζώνης», σημείωσε ο J. Dimon.

Η JPMorgan απασχολεί 16.000 υπαλλήλους στη Βρετανία. Η ευρωπαϊκή της έδρα είναι στο Λονδίνο και έχει γραφεία στην αγγλική πόλη του Bournemouth, καθώς και στη Σκωτία.