Η Fujifilm εξαγοράζει την Xerox αντί 6,1 δισ. δολαρίων

Η Fujifilm εξαγοράζει την Xerox αντί 6,1 δισ. δολαρίων

Στην απόκτηση της Xerox θα προχωρήσει η Fujifilm αντί 6,1 δισ. δολαρίων, με στόχο αφενός να επεκτείνει το business της αφετέρου ως κοινοπραξία να περικόψει τα κόστη ειδικά από τη στιγμή που η ζήτηση για εκτυπώσεις με μελάνι είναι μειωμένες.

Στο πλαίσιο αυτό η Fujifilm θα προχωρήσει στην απόλυση 10.000 εργαζομένων της Fuji Xerox, περισσότερους από το 1/5 του συνολικού εργατικού δυναμικού της κοινοπραξίας στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού.

Σύμφωνα με το Reuters, η εξαγορά ανακοινώθηκε χθες καθώς η Xerox δέχεται πιέσεις να βρει νέες πηγές ανάπτυξης ενόσω δυσκολεύεται να επανέλθει στις παλιότερες καλές εποχές εν μέσω μειωμένης ζήτησης για εκτυπώσεις. Η Fujifilm προσπαθεί να εξορθολογίσει τον τομέα των φωτοτυπικών και εκτυπωτών.

Η ενοποίηση της R&D θα επέτρεπε στη Fuji Xerox να εξοικονομήσει τουλάχιστον 1,7 δισ. δολάρια μέχρι το 2022, ανέφεραν οι δύο εταιρείες.

Η Fujifilm τώρα κατέχει το 75% της Fuji Xerox, με την κοινοπραξία να έχει ιστορία 50 ετών ως εταιρεία πώλησης φωτοτυπικών προϊόντων.  Οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι η Fuji Xerox θα επαναγοράσει το μερίδιο αυτό από τη Fujifilm έναντι περίπου 6,1 δισ. δολαρίων, με τραπεζικό δανεισμό. Στη συνέχεια η Fujifilm θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα αυτά για να εξαγοράσει το 50,1% των νέων μετοχών της Xerox.

Τα σχέδια θέλουν τη συμφωνία να πραγματοποιείται τον προσεχή Ιούλιο με Αύγουστο.