Η Ford αναμένεται να κλείσει το εργοστάσιο της στην Ουαλία

Η Ford αναμένεται να κλείσει το εργοστάσιο της στην Ουαλία

Το «κλείσιμο» του εργοστασίου της στην Ουαλία αναμένεται να ανακοινώσει αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford σύμφωνα με μια πηγή στο Reuters, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο 1.700 θέσεις εργασίας και προκαλώντας το τελευταίο πλήγμα στη βιομηχανία αυτοκινήτων της Βρετανίας.

Η Ford έχει ξεκινήσει τις περικοπές σε αρκετές αγορές ώστε να ανακάμψει τις επιχειρήσεις της, αλλά έχει επίσης προειδοποιήσει επανειλημμένα τη βρετανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται να διατηρηθεί μια συνθήκη ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από το Brexit, οι όροι του οποίου παραμένουν ακόμη ασαφείς.

Το εργοστάσιο της έχει κατασκευάσει περίπου το 20% των 2,7 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στη Βρετανία το περασμένο έτος, αλλά η σύμβαση για την προμήθεια της Jaguar Land Rover λήγει το 2020.

Η επιχείρηση απασχολεί περίπου 1.700 άτομα με αξιωματούχους των συνδικάτων, οι οποίοι θα συναντηθούν σήμερα με εκπροσώπους της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Εάν επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι μας, αυτό θα σημαίνει καταστροφή τόσο για τα μέλη μας στο εργοστάσιο στο Bridgend όσο και για την κοινότητα γενικά», δήλωσε ο Τζεφ Μπεκ ο διευθυντής της μονάδας.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος των αυτοκινήτων της Βρετανίας, που ανακατασκευάστηκε από τη δεκαετία του 1980 κυρίως από αλλοδαπούς κατασκευαστές αυτοκινήτων έχει σημειώσει πτώση στις πωλήσεις, την παραγωγή και τις επενδύσεις από το 2017.

Ωστόσο, τον Ιανουάριο η Ford ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ανάκαμψης στην Ευρώπη, θα κόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα εξετάσει το κλείσιμο εργοστασίων και θα διακόψει τις ζημιογόνες γραμμές οχημάτων.