Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την ΑΜΚ της Lamda Development

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την ΑΜΚ της Lamda Development

Το πράσινο φως για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development έδωσε τη Δευτέρα το απόγευμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οπότε οι διαδικασίες μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, όπως και το χρονοδιάγραμμα.

Πιο αναλυτικά, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της Lamda Development, για τη δημόσια προσφορά έως 97.014.940 νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, άυλων μετοχών, και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με καταβολή μετρητών και τιμή διάθεσης 6,70 ευρώ ανά μετοχή, καθώς και την εισαγωγή των νέων μετοχών στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Θυμίζουμε πως στόχος της εταιρείας είναι η ΑΜΚ να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου και πάντως έως τα Χριστούγεννα.

Όπως προαναφέρθηκε η ΑΜΚ θα γίνει στα 6,70 ευρώ ανά μετοχή, με στόχο την άντληση έως 650 εκατ. ευρώ. Θα γίνει με καταβολή μετρητών και την έκδοση μέχρι 2.166.667.000 νέων κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ εκάστη και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων.

Με βάση την Τιμή Διάθεσης, το ονομαστικό ποσό της Αύξησης θα ισούται με ποσό 29.104.482,00 ευρώ και θα συγκεντρωθεί με την έκδοση 97.014.940 νέων κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ εκάστη.

Οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην ΑΜΚ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις αποφάσεις της Συνέλευσης, θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 1,216918965991410 Νέες Μετοχές για κάθε μία (1) παλαιά μετοχή.

Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και προεγγραφής και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης στο Χ.Α. θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.