Η Επ. Κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή για την εταιρεία Hellenic Custody ΙΚΕ

Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2019, 20:49
-A +A
Η Επ. Κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή για την εταιρεία Hellenic Custody ΙΚΕ

Σε ενημέρωση και προειδοποίηση των επενδυτών αλλά και των επαγγελματιών της αγοράς ότι η Hellenic Custody Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία δεν έχει άδεια επενδυτικών υπηρεσιών προβαίνει με σημερινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η εποπτική αρχή στην ανακοίνωσή της τονίζει πως σε συνέχεια της από 3 Οκτωβρίου 2018 ανακοίνωσης σχετικά με την εταιρεία Progressiva Trading, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η εταιρεία Hellenic Custody Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα στην Αθήνα (Θεοφάνους 12, Αμπελόκηποι), ιδρυτή - εκπρόσωπο τον κ. Petar Naydenov και με φερόμενο ως υπεύθυνο γραφείου τον κ. Σπυρίδωνα Βροντάκη του Ανδρέα, η οποία φέρεται να εκπροσωπεί τη - μη αδειοδοτημένη για παροχή επενδυτικών υπηρεσιών - εταιρεία Alternatica Financial LTD με έδρα στη Βουλγαρία, δεν επιτρέπεται να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες σε χρηματοπιστωτικά μέσα, όπως απεικονίζονται στο Τμήμα Γ΄ του Παραρτήματος I΄ του ν. 4514/2018, ή / και να κατέχει χρήματα πελατών.

Η εποπτική αρχή επισημαίνει πως σύμφωνα με το ν. 4514/2018, η παροχή επενδυτικών υπηρεσιών και η άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων χωρίς άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή την αντίστοιχη εποπτική αρχή άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά αδίκημα, το οποίο επισύρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών με τις οποίες προτίθενται να συνεργαστούν ή συνεργάζονται σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους. Ειδικότερα, πρέπει να διαπιστώνουν την ύπαρξη άδειας λειτουργίας των εν λόγω εταιρειών μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή των αντίστοιχων εποπτικών αρχών άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα