Η DuPont αναβαθμίζει τις προοπτικές για το 2021

Η DuPont αναβαθμίζει τις προοπτικές για το 2021

Η κατασκευάστρια βιομηχανικών υλικών DuPont ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάθμισε τις προοπτικές κερδών και τις προβλέψεις πωλήσεων για το σύνολο του τρέχοντος έτους, καθώς η ζήτηση αυξάνεται με τη σταδιακή ανάκαμψη των οικονομιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εταιρεία, που κατασκευάζει από υγρό για φρένα μέχρι υφάσματα για προστατευτικά ενδύματα, πραγματοποίησε επιθετικές περικοπές κόστους το προηγούμενο έτος, αφού αρκετοί από τους πελάτες της σε διαφορετικούς βιομηχανικούς κλάδους επηρεάστηκαν από την πανδημία.

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας για προσαρμοσμένα κέρδη στο σύνολο του έτους μεταξύ 3,34 δολαρίων και 3,36 δολαρίων επί καθαρών πωλήσεων ύψους περίπου 20,40 δισ. δολαρίων, είναι αρκετά υψηλότερες από την εκτίμηση του Οκτωβρίου για κέρδη 3,17 με 3,21 δολάρια ανά μετοχή επί πωλήσεων 20,1 με 20,2 δισ. δολαρίων.

Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία αναμένει κέρδη μεταξύ 93 και 95 σεντς ανά μετοχή στο δ΄ τρίμηνο, από κέρδη 88 σεντς ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο.

Εκτιμά επίσης ότι θα παρουσιάσει πωλήσεις 5,25 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, ενισχυμένες κατά 3% περίπου σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο.

Η DuPont πρόκειται να παρουσιάσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 9 Φεβρουαρίου.