ΓΔ: 911,83 0,41 (0,04 %)

Τζίρος: 11,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 911,83 0,41 (0,04 %)

Τζίρος: 11,86 εκατ. €   RT

Η Blackstone επενδύει 150 εκατομμύρια δολάρια στην ApaH Capital Management

Η Blackstone επενδύει 150 εκατομμύρια δολάρια στην ApaH Capital Management
APimages

Η Blackstone ανακοίνωσε ότι δεσμεύει 150 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαιο εκκίνησης για ένα hedge fund που διαχειρίζεται ο πρώην διευθυντής της Lone Star Funds, ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Αναντ Μαντούρι ξεκινά το ApaH Capital Management με περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου κεφαλαίου από τη Blackstone. Το ApaH με έδρα το Χονγκ Κονγκ θα επικεντρωθεί στις επενδύσεις δημόσιας και  ιδιωτικής αγοράς σε ολόκληρη την Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Κίνας, της Ινδίας και της Ιαπωνίας.

Ο Μαντούρι ήταν ανώτερο στέλεχος της Lone Star Funds για πέντε χρόνια και πέρασε επτά χρόνια στην Och-Ziff Capital Management, όπου ανέλαβε καθήκοντα CEO.

Η Blackstone, η οποία διαθέτει 79 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης, έχει επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από το Strategic Alliance Fund III, το οποίο υποστηρίζει τους νεοεισερχόμενους στη βιομηχανία hedge fund.

Η Blackstone απέκτησε την Palm Lane Capital, την Tresidor Investment Management και την Jones Road Capital Management, μεταξύ άλλων, από το Fund III.