Η Huawei ξεπέρασε την Apple και είναι δεύτερη στις πωλήσεις smartphones

Η Huawei ξεπέρασε την Apple και είναι δεύτερη στις πωλήσεις smartphones

Στη δεύτερη θέση με βάση τις πωλήσεις smartphones βρέθηκε η κινεζική Huawei το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας την Apple και πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο την πρώτη Samsung.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εταιρίες IHS και Strategy Analytics, το μερίδιο της Huawei στην παγκόσμια αγορά διαμορφώθηκε στο 15% για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, έναντι 12% για την Apple και το σχεδόν 20% για τη νοτιοκορεατική Samsung. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται τόσο στις αυξημένες πωλήσεις των προϊόντων της εταιρίας στην Ευρώπη όσο και στην ανάκαμψη της κινεζικής αγοράς, που είναι και η μεγαλύτερη στον κόσμο και η Huawei έχει μερίδιο άνω του 27% στις πωλήσεις smartphones.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω εξέλιξη σημειώνεται σε μία περίοδο που η Huawei έχει ουσιαστικά αποκλειστεί από την αμερικανική αγορά, ενώ δέχεται πιέσεις και σε άλλες χώρες, των οποπιων οι κυβερνήσεις την κατηγορούν και για αθέμιτες πρακτικές και για... κατασκοπία μέσω λογισμικού. Ωστόσο, καταφέρνει να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η Apple έχει χάσει σημαντικό έδαφος στην Κίνα -παρά την αύξηση των πωλήσεων κατά 19% στο δεύτερο τρίμηνο, οι συνέπειες της δραματικής υποχώρησης του 2016, εξαιτίας του «μπλόκου» στο iPhone 7, δεν έχουν ξεπεραστεί- ενώ και η Samsung δεν έχει ιδιαιτέρως υψηλό μερίδιο εκεί. 

«H Huawei ρίχνει το βάρος της σε μοντέλα με μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, παρουσιάζοντας νέα κορυφαία smartophones που περιλαμβάνουν το πιο σύγχρονο λογισμικό και gadgets. Το P20 Pro είναι το πρώτο που εξοπλίζεται με τριπλή κάμερα, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό», σημειώνει χαρακτηριστικά αναλυτής της IHS Markit. 

Σημειώνεται ότι συνολικά για το πρώτο εξάμηνο, οι πωλήσεις της Huawei διαμορφώθηκαν στα 47,97 δισ. δολάρια, ενώ το λειτουργικό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε στο 14% από 11% την αντίστοιχη περίοδο του 2017. 

AP Photo/Mark Schiefelbein