Η Fitch υποβάθμισε την Intralot

Η Fitch υποβάθμισε την Intralot

Σε υποβάθμιση της Intralot προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Fitch, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσχέρειες στη ρευστότητα, την αναχρηματοδότηση, το δανεισμό και όλες τις εξελίξεις γύρω από τον όμιλο.

Ο οίκος υποβάθμισε την ελληνική εταιρεία σε CCC+ από B- επισημαίνοντας την αρνητική πορεία των ταμειακών διαθεσίμων που σε κάποιο βαθμό οφείλεται στις αυξημένες δαπάνες για νέες συμβάσεις.

Μάλιστα, ο οίκος σημειώνει πως μετά την αθέτηση των βασικών όρων δανεισμού, η Ιntralοt δεν έχει πλέον πρόσβαση σε γραμμές χρηματοδότησης, ενώ υπογραμμίζει πως πρέπει να καταβάλει 50 εκατ. ευρώ ετησίως για την πληρωμή τόκων, ποσό που είναι υψηλό για το σημερινό επίπεδο EBITDA.

Θυμίζουμε πως η μετοχή της Intralot συμπλήρωσε 3ήμερο πτωτικό σερί σήμερα, καθώς μετά την πτώση 6,54% τη Δευτέρα, υποχώρησε 3,75% χθες, ενώ σήμερα Τετάρτη έχασε το 8,18% της αξίας της, κλείνοντας στα 0,3535 ευρώ που είναι νέα ιστορικά χαμηλά για τον τίτλο! Και μάλιστα με ισχυρούς όγκους, ενώ η κεφαλαιοποίηση κατήλθε στα 55,5 εκατ. ευρώ. Εύλογος ο προβληματισμός για τον όμιλο που βρίσκεται μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις.