Harley Davidson: Η άρση των lockdown έφερε κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο

Harley Davidson: Η άρση των lockdown έφερε κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο

Η Harley Davidson ανακοίνωσε κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις των μοτοσικλετών της ανέκαμψαν από τα χαμηλά στα οποία βρέθηκαν στη διάρκεια των lockdowns του προηγουμένου έτους.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 206,3 εκατ. Δολάρια ή 1,33 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο μέχρι τις 27 Ιουνίου, έναντι των ζημιών 92,2 εκατ. Δολαρίων ή 60 σεντς ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

Τα έσοδα από τις μοτοσικλέτες και τα συναφή προϊόντα, σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 1,33 δισ. δολάρια. Σε προσαρμοσμένη βάση, η Harley κέρδισε 1,41 δολάριο ανά μετοχή στο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,17 δολάρια ανάσα μετοχή.

H εταιρεία σχεδιάζει μια νέα πενταετή αναδιάρθρωση του λειτουργικού της μοντέλου παγκοσμίως, το οποίο θα επηρεάσει όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων, από εμπορικές μέχρι λειτουργίες υποστήριξης. Το σχέδιο περιλαμβάνει 70 περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν προηγουμένως και εξορθολογισμό των μοντέλων μοτοσυκλετών κατά 30%.

Η εταιρεία θα εστιάσει σε περίπου 50 αγορές στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ασία-Ειρηνικό, που αυτή τη στιγμή αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος των όγκων της και της δυναμικής ανάπτυξης.