GM και PSA έχασαν μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

GM και PSA έχασαν μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

Η Opel, ιδιοκτησίας General Motors, και ο όμιλος PSA έχασαν μερίδιο αγοράς τον Ιανουάριο στην Ευρώπη από την Fiat Chrysler, κάτι που κατέδειξε τις πιέσεις που δέχονται σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας τη στιγμή που εξετάζουν το ενδεχόμενο συμφωνίας για κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή. 

Ειδικότερα, η μονάδα της GM στην Ευρώπη Opel και οι Peugeot, Citroen, DS του ομίλου PSA σημείωσαν αθροιστικά το 16,4% των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Ιανουάριο, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν το 17,1%, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή ομονσπονδία κατασκευαστών αυτοκινήτων ACEA και επικαλείται το πρακτορείο Bloombeg.

Παράλληλα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 10% στα 1,2 εκατομμύρια οχήματα, με τη ζήτηση για τη Fiat Chrysler να ανέρχεται στο 15% αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι η GM βρίσκεται σε συνομιλίες με το γαλλικό όμιλο PSA, για ενδεχόμενη πώληση της Opel και της βρετανικής θυγατρικής της Vauxhall, καθώς η αμερικανική εταιρεία επιθυμεί την έξοδό της από την ευρωπαϊκή αγορά, στην οποία έχει καταγράψει ζημιές 9,1 δισ. δολαρίων από το 2009. Επιπλέον, ο όμιλος PSA το περασμένο έτος υποχώρησε πίσω από την ανταγωνίστριά της Renault, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Διευθύνων Σύμβουλος της GM Maey Barra και ο πρόεδρος της Opel, Karl-Thomas Neumann, σε σημείωμα προς το προσωπικό στις ΗΠΑ και τη Γερμανία ανέφεραν ότι «ενώ δεν είναι εξασφαλισμένη κάποια συμφωνία, οποιαδήποτε πιθανή συναλλαγή θα επιτρέψει στον όμιλο PSA και την Opel Vauxhall να αυξήσουν τις συμπληρωματικές δυνάμεις τους, ενισχύοντας την ανταγωνιστική τους θέση στο μέλλον σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη ευρωπαϊκή αγορά».

Διαβάστε ακόμα:

- H Peugeot κοντά στην εξαγορά της Opel, δια μέσου GM

- Την An. Merkel θα συναντήσει το αφεντικό της Peugeot - Τη διοίκηση της Opel οι επικεφαλής της GM

- Αντιδράσεις σε Γερμανία και Βρετανία για την ενδεχόμενη πώληση της Opel στην PSA