Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, 00:02

-A +A

Γκρίζα σύννεφα θα χαλάσουν το πάρτι του Αλέξη

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, 00:02
Γκρίζα σύννεφα θα χαλάσουν το πάρτι του Αλέξη
-A +A

Του Χρήστου Ν.Κώνστα

Ψάχνει απεγνωσμένα μια ημερομηνία, μια ευκαιρία, για να προκηρύξει εκλογές. 

Θέλει να φορτώσει τα προβλήματα στον επόμενο και να διατηρήσει την πρωτοβουλία των πολιτικών εξελίξεων από ασφάλεια της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης. 

Προσπαθεί με φθηνά παλαιάς κοπής τεχνάσματα, να κινητοποιήσει το κόμμα του το οποίο όμως αδρανεί, βυθισμένο στην τρυφηλή ζωή της κρατικής εξουσίας και ουδεμία διάθεση δείχνει για κυνήγι ψήφων. 

Ο Πρωθυπουργός βλέπει τα γκρίζα σύννεφα να συσσωρεύονται στον Ευρωπαϊκό ορίζοντα αυτό το Φθινόπωρο και βιάζεται.

- Η Ευρώπη ετοιμάζεται για εκλογές.

- Η Αμερική ανεβάζει συστηματικά το κόστος του χρήματος. Ανεβάζει τα επιτόκια και θέλει να παρασύρει τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες στην «ορθολογικοποίηση» της νομισματικής πολιτικής.

- Ο Jens Weidmann επικεφαλής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Bundesbank έρχεται την Πέμπτη στην Αθήνα (θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών) για να προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι οι εποχές του δωρεάν χρήματος από την ΕΚΤ, τελείωσαν, δεν θα επιστρέψουν.

Μόνον η Ελλάδα και η Ιταλία μοιάζουν να μην καταλαβαίνουν προς τα που κινείται ο πλανήτης.

- Η Ιταλία, θα πληρώσει σύντομα το τίμημα.

- Η Ελλάδα όμως δεν αντέχει να πληρώσει άλλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να στήσει ένα πάρτι παροχών και υποσχέσεων σ' ένα διεθνές περιβάλλον που όχι μόνον δεν ανέχεται αλλά - το χειρότερο - τιμωρεί αυστηρά όποια οικονομία παρεκτρέπεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας παίζει την οικονομία στα ζάρια γιατί προσδοκά στη δημιουργία ενός πολιτικού σκηνικού που θα θυμίζει την κοινοβουλευτική αναρχία του 2012, με επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα την απλή αναλογική στις μεθεπόμενες εκλογές…..  

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα