Γαλλία: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάπτυξη η Κεντρική Τράπεζα

Γαλλία: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάπτυξη η Κεντρική Τράπεζα

Επιτάχυνση αναμένεται να εμφανίσει η ανάπτυξη της Γαλλίας τα επόμενα χρόνια, ωστόσο όχι με το ρυθμό που αναμενόταν προηγουμένως, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Reuters, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ αναμένεται να εμφανίσει ανάπτυξη 1,4% το 2016 και 1,6% το 2017, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίες συρρικνώθηκαν από το 1,8% και 1,9% αντίστοιχα πριν έξι μήνες.

Τα οφέλη από το αδύναμο ευρώ στην οικονομία και από τις χαμηλές τιμές ενέργειας στην αγοραστική δύναμη αναμένεται να υποχωρήσουν τα επόμενα χρόνια, σημείωσε η Τράπεζα της Γαλλίας.

Παράλληλα, εκτίμησε πως ο πληθωρισμός πλέον αναμένεται να είναι πιο αδύναμος από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, προβλέποντας ποσοστό 0,1% φέτος, 1% το 2016 και 1,5% το 2017.

Παρά το αδύναμο outlook για την ανάπτυξη, η Τράπεζα εκτιμά πως η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος για 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 2017, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες συγκράτησης των δαπανών.