Γαλλία: Βελτίωση του μεταποιητικού PMI τον Οκτώβριο

Γαλλία: Βελτίωση του μεταποιητικού PMI τον Οκτώβριο

Βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης εμπιστοσύνης για τον μεταποιητικό κλάδο της Γαλλίας τον Οκτώβριο, καθώς σταθεροποιήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα που έχει σημειώσει εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Ο μεταποιητικός PMI παρέμεινε στις 111 μονάδες, στα ίδια επίπεδα που είχε φτάσει και τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας το μέσο όρο των 100 μονάδων του δείκτη. Τελευταία φορά που είχε φτάσει σ'' αυτό το υψηλό ήταν τον Δεκέμβριο του 2007.

Οι ισχυρές αυτές επιδόσεις από το τέλος της περσινής χρονιάς υποδηλώνουν μια άνοδο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα, η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη από το 1,6% στο 1,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα για τα επίπεδα εμπιστοσύνης, οι επιχειρηματίες είναι «ιδιαίτερα αισιόδοξοι» ως προς το outlook της παραγωγής του κλάδου. 

Παρ'' όλα αυτά, μια πιο διευρυμένη μέτρηση της εμπιστοσύνης - που καλύπτει υπηρεσίες, κατασκευές, λιανικό και χονδρικό εμπόριο - υποχώρησε στις 109 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 110 που είχε φτάσει τον Σεπτέμβρη.

Τέλος, κατά μια μονάδα υποχώρησε και η εμπιστοσύνη στον κλάδο των υπηρεσιών.