Γ. Θωμάς: Νέα δεδομένα στην αγορά φυσικού αερίου με τον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ

Γ. Θωμάς: Νέα δεδομένα στην αγορά φυσικού αερίου με τον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ

Ένα σημαντικό βήμα για το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου συντελείται σήμερα, αναφέρει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωσή του, καθώς ενάμιση περίπου μήνα μετά την δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, ξεκινά και ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Ενέργειας κ. Θωμάς τόνισε ότι «η κυβέρνηση υλοποιεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεών». «Είμαι πολύ χαρούμενος», συνέχισε, «που μετά τη διαδικασία για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, ξεκινούμε και τη διαδικασία για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, λιγότερο από δυο μήνες μετά την ψήφιση των ρυθμίσεων για τον εταιρικό μετασχηματισμό της ΔΕΠΑ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ο κ. Θωμάς επισήμανε ότι «προσδοκούμε ότι η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και η εντατικοποίηση του ανταγωνισμού θα οδηγήσει σε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προμήθειας φυσικού αερίου, επ’ ωφελεία των καταναλωτών/χρηστών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Προσβλέπουμε σε εκδήλωση σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας –όπως άλλωστε και για τη ΔΕΠΑ Υποδομών»