Γ. Στουρνάρας: Καμία συστημική τράπεζα δεν έχει πρόβλημα

Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2018, 17:29
-A +A
Γ. Στουρνάρας: Καμία συστημική τράπεζα δεν έχει πρόβλημα

Ο διοικητής της ΤτΕ φέρεται να επισήμανε σε συνομιλητές του, μετά τον απόηχο της σημαντικής πτώσης του Χ.Α. πως ήταν απόλυτα ήσυχος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ότι «το πρόβλημα είναι χρηματιστηριακό, όχι τραπεζικό», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις τράπεζες. Έχουν περάσει τα πλέον αυστηρά stress tests. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στο σχεδιασμό μας. Τα χρηματιστήρια έχουν σκαμπανεβάσματα. Υπάρχει μια διεθνής αναταραχή λόγω της ανόδου των επιτοκίων διεθνώς. Η Ελλάδα επηρεάζεται περισσότερο από αυτή την κατάσταση» αποσαφήνισε ο διοικητής της ΤτΕ.

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχθηκε για τη «σιωπή» του, ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε σε συνομιλητές του: «Ποτέ ένας κεντρικός τραπεζίτης δεν σχολιάζει χρηματιστηριακές εξελίξεις και τις κινήσεις των τραπεζικών μετοχών, τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι δουλειά του».

Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει ότι ουδέποτε εκλήθη από την κυβέρνηση να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε σύσκεψη στο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε έλαβε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο μόνος που του τηλεφώνησε ήταν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, στον οποίο, προ ολίγων ημερών, μεταβιβάστηκε η ευθύνη των τραπεζών.

Ωστόσο - όπως αναφέρεται - ούτε ο κ. Φλαμπουράρης, με τον οποίον συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, κάλεσε τον κ. Στουρνάρα στη σύσκεψη στου Μαξίμου. Άλλωστε, το ζήτημα δεν ήταν της αρμοδιότητάς του.

Πηγές από τον τραπεζικό τομέα επισημαίνουν πως το επόμενο διάστημα η κρίση αναμένεται να αποκλιμακωθεί και πως δεν θα επηρεαστεί περαιτέρω το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 13/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα