FT: Η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της McLaren

FT: Η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της McLaren

Το ενδεχόμενο να εξαγοράσει την McLaren Technology Group εξετάζει η Apple, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone επιδιώκει να μετασχηματίσει τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Apple σχεδιάζει αυτοκινούμενα μη επανδρωμένα ηλεκτρικά οχήματα εδώ και δύο χρόνια και επεξεργάζεται το σχέδιο εξαγοράς της McLaren ή στρατηγικής επένδυσης στη βρετανική εταιρεία, σύμφωνα με πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων που έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες.

Μια συμμαχία με την McLaren θα επιτάχυνε το πρότζεκτ της Apple στο χώρο των αυτοκινήτων. Η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει το "Project Titan" μέχρι στιγμής, ούτε και το γεγονός ότι σχεδιάζει ηλεκτρικά οχήματα.

Εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αυτοκινητοβιομηχανία μετράει ολοένα και μεγαλύτερες απώλειες. Το 2015 κατέγραψε χαμηλότερα κέρδη κατά 22,6 εκατ. λίρες από τα 265 εκατ. λίρες κερδών που εμφάνισε το 2014, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας.

Μια ενδεχόμενη εξαγορά της McLaren θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη αγορά της Apple από τη συμφωνία με την Beats Electronics ύψους 3 δισ. δολαρίων.