7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Folli Follie: Αναπτύσσεται με το βλέμμα... στην επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης

Folli Follie: Αναπτύσσεται με το βλέμμα... στην επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης
Shutterstock

Σε αναμονή της επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας βρίσκεται η διοίκηση της Folli Follie, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της εταιρείας. Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας η επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το αρμόδιο δικαστήριο αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την υλοποίηση της συμφωνίας με τους ομολογιούχους.

Υπενθυμίζεται πως με απόφασή του το δικαστήριο εμφανίζεται πρόθυμο να επικυρώσει τη συμφωνία εξυγίανσης, αρκεί να απαλειφθούν από τη συμφωνία ορισμένοι όροι που επιβλήθηκαν για την άρση κατασχέσεων και δεσμεύσεων. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές οι απαραίτητες ενέργειες έχουν ήδη γίνει και επομένως οι δικαστικές αρχές αναμένεται να ανάψουν το «πράσινο» φως για την τυπική ολοκλήρωση του deal με τους ομολογιούχους.  

Παράλληλα με την εξέλιξη της υπόθεσης, η διοίκηση της Folli Follie εφαρμόζει και τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό. Όπως επισημαίνουν πηγές της εταιρείας στόχος του Γιώργου Σάμιου είναι να ανορθώσει τη ζημία που έχει υποστεί η φήμη της Folli Follie και η σταδιακή ανάκτηση του μεριδίου αγοράς που χάθηκε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου. 

«Προς αυτή την κατεύθυνση εγκαινιάζονται πέντε νέα καταστήματα, ενώ έρχονται στη χώρα μας για πρώτη φορά διεθνούς φήμης μάρκες» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές. Πράγματι, το κατάστημα Kendall+ Kylie είναι το πρώτο κατάστημα της Beverly Hills Polo Club στην Ελλάδα, ενώ τα τέσσερα νέα καταστήματα που ανακοίνωσε είναι στρατηγικά τοποθετημένα στην Αττική.

Ειδικότερα, εγκαινιάζονται δύο νέα καταστήματα Collective Sports, ένα στο Ψυχικό και ένα στη Νέα Ερυθραία, ένα κατάστημα στην Καλλιθέα και ένα στη Γλυφάδα. 

Η Folli Follie στοχεύει στη διατήρηση των μεριδίων αγοράς το 2021 και στη σταδιακή ανάπτυξη το 2022, που χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας χρονιά για την πορεία της εταιρείας. 

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκειά της θα  αποφασιστεί η έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων του 2019, η έγκριση της συνολικής διαχείρισης κατά τη χρήση του 2019, η απαλλαγή των μελών του τρέχοντος ΔΣ και του ορκωτού από κάθε ευθύνη αποζημίωσης. Τέλος, θα συζητηθεί η έκθεση αποδοχών του οικονομικού έτους 2019.