Εξαρθρώθηκε μεγάλο ελληνοβουλγαρικό κύκλωμα με παράνομα κρέατα

Εξαρθρώθηκε μεγάλο ελληνοβουλγαρικό κύκλωμα με παράνομα κρέατα

Του Γιώργου Φιντικάκη

Τουλάχιστον δέκα μεγάλες νταλίκες, με συνολικό φορτίο πολλές δεκάδες τόνους κρεάτων, που επρόκειτο να διακινηθούν στην αγορά, χωρίς παραστατικά, έπεσαν στα δίκτυα των αρχών στην ευρύτερη περιοχή του Ρέντη.

Η επιχείρηση έγινε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του liberal.gr, σήμερα το απόγευμα, η περιοχή του Ρέντη είχε αποκλειστεί επί ώρες, και σε αυτήν συμμετείχαν πάνω από 50 άτομα, της αστυνομίας, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του υπ. Ανάπτυξης και των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Το αποτέλεσμα ήταν να εξαρθρωθεί μεγάλο ελληνοβουλγαρικό κύκλωμα, που στόχευε να διαθέσει στην εγχώρια αγορά, κρέατα, χωρίς παραστατικά, με προέλευση από Βόρεια Ελλάδα και από γειτονικές χώρες σε προκαθορισμένα σημεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του είδους των τελευταίων ετών, για την οποία επίσημες ανακοινώσεις θα υπάρξουν το πρωί.

Τελευταία φορά που είχε πέσει στα δίκτυα της ΑΑΔΕ, μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης κρεάτων, ήταν το περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με όσα είχαν αποκαλυφθεί, οι επιτήδειοι δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, και όπως αποδείχτηκε «ξεγελούσαν» το σύστημα υποβάλλοντας μηδενικές δηλώσεις.

Από την πολύμηνη έρευνα των ελεγκτών της ΑΑΔΕ, είχε προκύψει ότι οι δύο εταιρίες στο διάστημα μεταξύ 20/2/2015 έως και 22/6/2017, είχαν αδήλωτες πωλήσεις 1,71 εκατομμυρίων ευρώ ενώ δεν απέδωσαν στο Δημόσιο ΦΠΑ αξίας 225.000 ευρώ. Οι ελεγκτές είχαν κατασχέσει τις ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων.

Αμέσως μάλιστα μετά τον εντοπισμό της υπόθεσης, οι επιτήδειοι είχαν ιδρύσει και τρίτη εταιρίας με μορφή ΑΕ των ίδιων συμφερόντων με τις δύο πρώτες. Παράλληλα, από τον έλεγχο είχαν προκύψει αγορές κρεάτων από την Βουλγαρία αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία με βάση τη συνήθη πρακτική των ελληνοποιήσεων προωθούνταν στην αγορά ως κρέατα εγχώριας προέλευσης.

 

Φωτογραφία αρχείου