Euroxx: Ανεβάζει στα 19,5 ευρώ την τιμή στόχο για τη Mytilineos

Euroxx: Ανεβάζει στα 19,5 ευρώ την τιμή στόχο για τη Mytilineos

Ισχυρές επιδόσεις, ειδικά στον τομέα της μεταλλουργίας, αναμένει από την Mytilineos το 2021 η χρηματιστηριακή Euroxx, η οποία εκτιμά ότι η εταιρεία θα σημειώσει στο πρώτο τρίμηνο αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 2% στα 37,1 εκατ. ευρώ και ανεβάζει την τιμή στόχο για τον τίτλο της στα 19,5 ευρώ με περιθώρια ανόδου 38%.

Ειδικότερα, όπως εκτιμά η Euroxx, η μεταλλουργία θα αναλάβει αυτό το έτος ηγετική θέση στην προώθηση της κερδοφορίας του ομίλου, καταγράφοντας EBITDA ύψους 176 εκατ. ευρώ (48% του συνόλου), λόγω των υψηλότερων τιμών αλουμινίου/αλουμίνας και της συνεχιζόμενης μείωσης του κόστους.

Παράλληλα, ο τομέας ενέργειας & φυσικού αερίου αναμένεται να δει την κερδοφορία του να ομαλοποιείται αρχικά (111 εκατ. ευρώ φέτος) και μετά να εμφανίζει μεγάλη άνοδο (173 εκατ. ευρώ το 2022) χάρη στη νέα μονάδα 826 MW και την αυξημένη συνεισφορά των ΑΠΕ, ενώ το μεγάλο ανεκτέλεστο και η αναπτυσσόμενη διεθνής αγορά ηλιακής ενέργεια εκτιμάται ότι θα φέρουν ανάκαμψη κερδών στους κλάδους κατασκευών/βιώσιμης ανάπτυξης και αποθήκευσης ενέργειας (EPC/SES και RSD).

Συνολικά, η Euroxx χαρακτηρίζει το 2021 ως ένα μεταβατικό έτος για τα EBITDA του ομίλου, κατά το οποίο θα παρουσιάσουν αύξηση 16% σε ετήσια βάση στα 366 εκατ. ευρώ, προτού η Mytilineos περάσει στο επόμενο επίπεδο των άνω 400 εκατ. ευρώ από το 2022 και μετά.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι ενδεχόμενη ένταξη της εισηγμένης στους δείκτες MSCI θα αποτελέσει ισχυρό καταλύτη, αυξάνοντας τη ρευστότητα της μετοχής, τη θεσμική μετοχική της βάση και τελικά την τιμή της μετοχής.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Euroxx αυξάνει την τιμή στόχο για τον τίτλο της Mytilineos στα 19,5 ευρώ με περιθώρια ανόδου 38% από το τελευταίο της κλείσιμο χτες στα 14,4 ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι η στρατηγική απόφαση της εταιρείας να αυξήσει σημαντικά την έκθεσή της στις ΑΠΕ, θέτοντας παράλληλα νέους, φιλόδοξους στόχους για καθαρές μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2050, αναδεικνύει πάρα πολύ καλά την ικανότητα της διοίκησης να προσαρμόζεται σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον και να προηγείται των ανταγωνιστών της.