Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 10:56

-A +A

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η πώληση NPLs ύψους 2 δισ. ευρώ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 10:56
Eurobank: Ολοκληρώθηκε η πώληση NPLs ύψους 2 δισ. ευρώ
-A +A

Με τίμημα που ανέρχεται στο 6% σε όρους συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου ολοκλήρωσε η Eurobank την πώληση χαρτοφυλακίου NPLs, ύψους 2 δισ. ευρώ, στην κοινοπραξία των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αφορά την πώληση µη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου ύψους 1,1 δισ. ευρώ (από τα οποία περίπου 1 δισ. ευρώ εμφανίζονται στον ισολογισμό της Τράπεζας) και συνολικής απαίτησης εκ των παρεπόμενων δικαιωμάτων 2 δισ. ευρώ. 

Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα συνεχίσει η κατά 100% θυγατρική της Eurobank, Financial Planning Services S.A (FPS) η οποία έχει λάβει άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Αυτό θα γίνεται συνδυαστικά με την επίσης αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης B2Kapital A.E.

Η πώληση αποτελεί µέρος του πλάνου της Eurobank για τη µείωση των NPEs το 2018 και θα ολοκληρωθεί εντός του 4ου τριμήνου του 2018. Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 6% σε όρους συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου. Η πώληση είναι ουδέτερη για την Τράπεζα τόσο σε όρους χρηματοοικονομικού αποτελέσματος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια.

Σύμβουλοι της Eurobank ήταν η BlackRock και η Δικηγορική Εταιρεία Α.Σ. Παπαδημητρίου και Συνεργάτες.

Σημειώνεται ότι το τίμημα είναι αυξημένο σε σύγκριση με προηγούμενα πακέτα «κόκκινων» δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, σε μία ένδειξη ότι η αγορά NPLs «ανοίγει» σταδιακά.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα