Eurobank: Αναμένεται μείωση των NPEs στο β' εξάμηνο

Eurobank: Αναμένεται μείωση των NPEs στο β' εξάμηνο

Την πεποίθησή του ότι η Eurobank θα καταφέρει να επιτύχει το στόχο επιστροφής στην κερδοφορία το 2016, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Φωκίωνας Καραβίας, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων α' εξαμήνου.

Η διοικητική ομάδα της Eurobank χαρακτήρισε από τους πλέον βασικούς στόχους την κερδοφορία μαζί με την πιο ουσιαστική διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική μείωση στο β' εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με το α' εξάμηνο.

Σε ότι αφορά τους στόχους που θα συμφωνηθούν με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, σημειώθηκε ότι έχει υποβληθεί στον SSM ένα πλήρες πλάνο το οποίο προβλέπει τη μείωση των NPLs κατά 40%-50% στην Ελλάδα και των NPEs κατά 35%-40% μέχρι το τέλος του 2019.

Αναφέρθηκε επίσης ότι δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των στόχων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ενώ στην προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, από τις διατάξεις του νόμου, μέχρι πωλήσεις και διαγραφές. Το αναλυτικό πλάνο περιλαμβάνει 6 δείκτες που σχετίζονται με τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) και 1 δείκτη που σχετίζεται με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs). Επίσης, αναμένεται η επιτάχυνση των διαγραφών δανείων στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.