Ευ. Τσακαλώτος: Τα προβλήματα της Τουρκίας δε θα επηρεάσουν την «καθαρή» έξοδο

Ευ. Τσακαλώτος: Τα προβλήματα της Τουρκίας δε θα επηρεάσουν την «καθαρή» έξοδο

Για «καθαρή έξοδο» που δεν επηρεάζεται από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος με δήλωσή του στο newpost.gr επισημαίνει ότι οι βραχυπρόθεσμες αναταράξεις στις χρηματαγορές δεν αλλάζουν τον σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών, που κάνει λόγο για «καθαρή έξοδο» βασιζόμενος κυρίως στο cash buffer, το μαξιλάρι ρευστότητας που έχει δημιουργηθεί, υποστηρίζει, την ώρα που όλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία μετά το μνημόνιο ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που να ανησυχεί την κυβέρνηση.

Η δήλωση του κ. Τσακαλώτου αναλυτικά:

«Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην τουρκική οικονομία.

Η ευχή μας είναι οι γείτονες να ξεπεράσουν γρήγορα τα προβλήματά τους. Ωστόσο, τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας δεν επηρεάζουν την καθαρή έξοδο της ελληνικής οικονομίας από τα μνημόνια. 

Η καθαρή έξοδος στηρίζεται:

- Στη συμφωνία του Eurogroup για το ρύθμιση του χρέους.

- Στο μαξιλαράκι ρευστότητας (cash buffer) που έχουμε δημιουργήσει και διασφαλίζει την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Κατά συνέπεια, ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης δεν επηρεάζεται από βραχυπρόθεσμες αναταράξεις στις χρηματαγορές. Στις 21 Αυγούστου η Ελλάδα ανοίγει νέα σελίδα και αυτό είναι οριστικό».

Φωτογραφία intime news