Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ: Βασικό ζητούμενο για το 2018 η σαφή και σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας

Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ: Βασικό ζητούμενο για το 2018 η σαφή και σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας

Το παρών στο «19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum» που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, έδωσαν οι μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης ακινήτων της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας ότι ο κλάδος είναι μια από τις ατμομηχανές που θα προσφέρουν ώθηση στην ελληνική Οικονομία.

Το συνέδριο αποτέλεσε ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας καθώς για πρώτη φορά, εκπρόσωποι των 3 Ευρωπαϊκών θεσμών εμφανίστηκαν μαζί σε συνέδριο και μάλιστα στο εξωτερικό για να τιμήσουν την χώρα. Παράλληλα συμμετείχαν δυο Διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης, σημαντικοί Αμερικανοί επενδυτές με ενεργό παρουσία στην Ελλάδα και επτά Διεθνείς Επενδυτικές Τράπεζες.
 
Στη θεματική ενότητα του real estate τοποθετήθηκαν οι κορυφαίοι Έλληνες μάνατζερς του κλάδου:

• ο κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, CEO, NBG Pangaea REIC
• ο κ. Γεώργιος Χρυσικός, CEO, Grivalia Properties
• ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, CEO, Lamda Development

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κ. Γεώργιος Τζιάλλας,  γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

Στην τοποθέτηση της η συντονίστρια της συζήτησης κ. Virginia Murray, Partner της Watson Farley & Williams, νομικού γραφείου με διεθνή παρουσία, επισήμανε ότι το 2017, για το ελληνικό real estate, ήταν μια χρονιά που επανέφερε την αισιοδοξία στον κλάδο καθώς πολλά projects μπήκαν σε φάση υλοποίησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Α. Καρυτινος, CEO της Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ, της μεγαλύτερης εταιρείας real estate στη χώρα, επισήμανε ότι αυτή είναι η κρίσιμη χρονικά συγκυρία, στην οποία η αγορά μπορεί να επέδειξε μία αυξητική τάση των τιμών, ωστόσο «το ζητούμενο είναι μια συνολική ανάπτυξη του real estate και όχι μεμονωμένων τομέων του και αυτό θα φανεί όταν αρχίσει να αυξάνεται η απορρόφηση των κενών χώρων».

Ο κ. Καρυτινος συμπλήρωσε ότι «κάτι τέτοιο θα καταστεί δυνατόν, μόνον εφόσον η συνολική οικονομία δείξει σαφή και σταθερή ανάκαμψη και αυτό αποτελεί ένα από τα βασικά ζητούμενα για το 2018».