Επιστροφή στα κέρδη για τη UniCredit

Επιστροφή στα κέρδη για τη UniCredit

Kαθαρά κέρδη ύψους 900 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2017 η UniCredit, μετά τις μεγάλες απώλειες που είχε εμφανίσει το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω της εκκαθάρισης του ισολογισμού της με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης και την αύξηση της κερδοφορίας της.

Ειδικότερα, η ιταλική τράπεζα ανέφερε ότι τα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 907 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 406 εκατ. το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους, ενώ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016 η τράπεζα είχε ανακοινώσει ζημίες ύψους 13,56 δισ. ευρώ, τα 12,2 εκ των οποίων λόγω εφάπαξ χρεώσεων για προβλέψεις σε επισφαλή δάνεια και άλλα στοιχεία.

Σημειώνεται ότι το Φεβρουάριο, η τράπεζα ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα αύξηση μετοχικού κεφαλάιου ύψους 13 δισ. ευρώ, μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Επιπλέον, οι προβλέψεις της για επισφαλή δάνεια για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 670 εκατ. ευρώ, έναντι 760 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν κατά 2,5% σε 2,56 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη από αμοιβές και προμήθειες ανήλθαν σε 1,48 δισ. ευρώ.

Η UniCredit πιέζει για υψηλότερα κέρδη από αμοιβές και προμήθειες προκειμένου να αντισταθμίσει την πτώση των εσόδων από τη δανειοδοτική της δραστηριότητα, που έχει πληγεί από τα χαμηλά και αρνητικά επιτόκια.