Eπένδυση εμπιστοσύνης 2,75 εκατ. από τον Οδ. Αθανασίου στο Ελληνικό

Eπένδυση εμπιστοσύνης 2,75 εκατ. από τον Οδ. Αθανασίου στο Ελληνικό

Η υπερκάλυψη της μεγάλης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development ύψους 650 εκατ. ευρώ έστειλε ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα εμπιστοσύνης για τις προοπτικές του μεγαλεπήβολου έργου ανάπλασης του Ελληνικού από τους βασικούς μετόχους και τους ξένους επενδυτές που βλέπουν μια τεράστια ευκαιρία να ανοίγεται στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα επενδυτικά funds και οι μεγαλομέτοχοι της Lamda που έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να χρηματοδοτήσουν τα πρώτα βήματα του project δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, ο άνθρωπος που από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Development χειρίζεται κάθε λεπτομέρεια στη λειτουργία της εταιρείας η οποία υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο οικιστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, επένδυσε από την προσωπική του περιουσία πάνω από 2,7 εκατ. ευρώ τις τελευταίες ημέρες αγοράζοντας μετοχές της εισηγμένης μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, και μάλιστα σε τιμή αισθητά υψηλότερη της ΑΜΚ.

Σε μια κίνηση που δείχνει πόσο πραγματικά πιστεύει στο μεγάλο project του Ελληνικού, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda προχώρησε σε αγορές συνολικά 352.000 κοινών ονομαστικών μετοχών με προσωπικά του χρήματά πληρώνοντας κατά μέσο όσο 7,53 ευρώ ανά μετοχή –η τιμή της αύξησης είχε οριστεί στα 6,70 ευρώ- και επενδύοντας συνολικά 2.758.625 ευρώ από την προσωπική του περιουσία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν από την Lamda Development μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο πλαίσιο των κανόνων διαφάνειας, ο Οδυσσέας Αθανασίου προέβη:

- στις 17 Δεκεμβρίου 2019 σε αγορά 2.500 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, με μέση τιμή κτήσης 7,40 ευρώ και συνολική αξία 18.500,00 ευρώ.

- στις 18 Δεκεμβρίου 2019 σε αγορά 200.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, με μέση τιμή κτήσης 7,762 ευρώ και συνολική αξία 1.552.400,00 ευρώ.

- στις 19 Δεκεμβρίου 2019 σε αγορά 150.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, με μέση τιμή κτήσης 7,918173 ευρώ και συνολική αξία 1.187.725,95 ευρώ".

Το μήνυμα για το πόσο σημαντική για την ελληνική οικονομία είναι η ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Lamda που σηματοδοτεί ουσιαστικά και την ετοιμότητα έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση του Ελληνικού θα εκπέμψουν το πρωί της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου από κοινού η διοίκηση της Lamda Development υπό τον κ. Οδυσσέα Αθανασίου και η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών υπό τον Σωκράτη Λαζαρίδη, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την οποία ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development θα κηρύξει την έναρξη της συνεδρίασης στο Χ.Α