Επανέναρξη των ελληνικών ιπποδρομιών στις 15 Ιουνίου 2020

Επανέναρξη των ελληνικών ιπποδρομιών στις 15 Ιουνίου 2020

Η Ιπποδρομίες Α.Ε. ανακοινώνει την επανεκκίνηση των ελληνικών ιπποδρομιών στο Markopoulo Park, στις 15 Ιουνίου 2020, με ώρα έναρξης τις 17:00. Σημειώνεται ότι η  Δευτέρα αποτελεί τη νέα ημέρα διεξαγωγής των ελληνικών ιπποδρομιών.

Οι ιπποδρομίες στο Markopoulo Park θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που εγκρίθηκε πρόσφατα από την  Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας από τον ιό COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ιπποδρομίες Α.Ε. καλεί τους φιλίππους να μην έρθουν στο Markopoulo Park. Η μετάδοση των ελληνικών ιπποδρομιών θα πραγματοποιείται διαδικτυακά και στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, στα οποία θα διεξάγεται το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα για τις ελληνικές ιπποδρομίες.

Στο Markopoulo Park, θα εισέρχεται μόνο το απολύτως απαραίτητο προσωπικό και οι αναγκαίοι τεχνικοί επιτετραμμένοι για την τέλεση των ιπποδρομιών. Ακόμη, θα επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή στο χώρο, μόνο στους επαγγελματίες που έχουν εγγράψει ίππους στην ιπποδρομιακή συγκέντρωση και μόνο σε έναν ιδιοκτήτη ανά ίππο. Επίσης, το κυλικείο και το εστιατόριο του ιπποδρομίου δεν θα λειτουργήσουν.

Για την πληρέστερη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων, το υγειονομικό πρωτόκολλο θα είναι αναρτημένο στους ιστοτόπους της Ιπποδρομίες Α.Ε., της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Υπεύθυνος τήρησης του πρωτοκόλλου είναι ο Ιπποδρομιάρχης.

Τέλος, η Ιπποδρομίες Α.Ε. καλεί όλους όσοι βρεθούν στο Markopoulo Park για τις ελληνικές ιπποδρομίες, να εφαρμόζουν με προσοχή τα μέτρα πρόληψης που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιες αρχές, με έμφαση στην υγιεινή των χεριών (τακτικό πλύσιμο και χρήση αντισηπτικού διαλύματος), την αποφυγή του συνωστισμού και την τήρηση φυσικής απόστασης 2 μέτρων και την ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και ατομικών μέτρων προστασίας.