Energean: Αποκτά το μερίδιο της Total στο Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος

Energean: Αποκτά το μερίδιο της Total στο Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος

Στην εξαγορά του μεριδίου ύψους 50% που κατείχε η γαλλική Total στη θαλάσσια περιοχή 2 στο Ιόνιο πέλαγος, ανακοίνωσε ότι προχωρά η Energean, μια κίνηση για την οποία σημειώνει ότι χαρακτηρίζεται από σημαντικές περαιτέρω ευκαιρίες έρευνας σε μια περιοχή που αποτελεί βασικό χώρο των επιχειρήσεων της εταιρείας.

Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Energean θα αποκτήσει το σύνολο του ποσοστού της Total στο Block 2 και θα καταστεί Operator. Οι εναπομένουσες καθαρές επενδυτικές δαπάνες της Energean στο πλαίσιο των ελάχιστων υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί είναι της τάξης των 0,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, αυτές περιλαμβάνουν την απόκτηση και επεξεργασία 1800 χιλιομέτρων σεισμικών ερευνών δύο διαστάσεων (2D), δηλαδή εργασίες οι οποίες η Energean εκτιμά ότι θα μειώσουν σημαντικά το ρίσκο ως προς τις εκτιμήσεις για τους δυνητικούς φυσικούς πόρους που περιέχει η συγκεκριμένη άδεια.

Οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα έχουν εξακριβώσει ότι το Block 2 περιέχει ένα τμήμα ενός δυνητικά μεγάλου στόχου σε αντικλινική δομή στην οροφή της Ιουρασικής Απουλίας πλατφόρμας, επισημαίνει η Energean, προσθέτοντας ότι η δομή αυτή εκτιμάται ότι παρουσιάζει αναλογίες προς το θαλάσσιο πεδίο Vega στην Ιταλία, στο οποίο είναι Operator με ποσοστό 60% η Edison E&P, την εξαγορά της οποίας εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρώσει η εταιρεία εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.