ΓΔ: 893,76 18,32 (2,09 %)

Τζίρος: 88,68 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2000η
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

ΓΔ: 893,76 18,32 (2,09 %)

Τζίρος: 88,68 εκατ. €   RT

Ένας Αγώνας Δρόμου για τον Άνθρωπο

Ένας Αγώνας Δρόμου για τον Άνθρωπο

Για την εταιρεία Kaizen Gaming (Stoiximan | Betano) το όνομα της οποίας στα ιαπωνικά σημαίνει «αλλαγή προς το καλύτερο», η επένδυση στην έμπρακτη στήριξη των καθημερινών ανθρώπων και των προβλημάτων τους, είναι μια διαρκής διεργασία, σύμφυτη με τις εταιρικές της αξίες. Ιδιαίτερα όταν αυτά έχουν προκύψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, αναγκάζοντας συνανθρώπους μας να ζουν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Για το λόγο αυτό, η Kaizen Gaming, έσπευσε να αγκαλιάσει τις δράσεις της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Emfasis Foundation με επίκεντρο πολίτες που ζουν σε κατάσταση δρόμου, χορηγώντας μια ενέργεια με υψηλό συμβολισμό: έναν virtual φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου, όπου περισσότεροι από 300 Kaizeners από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Κύπρο, τη Βραζιλία και τη Γερμανία περπάτησαν, έτρεξαν, κολύμπησαν και ποδηλάτησαν, «γράφοντας» συνολικά 16.100 χιλιόμετρα. Τα χιλιόμετρα αυτά, η Kaizen Gaming έσπευσε να μετατρέψει σε χρηματική δωρεά ύψους 33.400 ευρώ, καλύπτοντας τις ξεχωριστές ανάγκες τριών ΜΚΟ σε Ελλάδα, Ρουμάνια και Πορτογαλία, τρεις από τις έξι χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ένας νεανικός οργανισμός με ιδιαίτερα διευρυμένα κοινωνικά αντανακλαστικά, η Kaizen Gaming, αποδίδει υψηλή σημασία στις πρωτόγνωρα δυσμενείς συνθήκες που επέβαλε η πανδημία. Την ίδια σημασία αποδίδει και σε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση τους, οι οποίες σε όλη τη διάρκεια της κρίσης έχουν αναδειχθεί σε μέρος του εταιρικού DNA. Σε αυτό το περιβάλλον, το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Κaizen Gaming έχει επιλέξει να ενισχύσει οργανισμούς που βάλλονται από τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης, όπως η Emfasis Foundation, χορηγώντας την κάλυψη των αναγκών της δράσης OneTeam-Race.

Σκοπός της OneTeam-Race ήταν η κινητοποίηση των εργαζομένων για την επαναφορά σε μια ενεργό καθημερινότητάς, την «επιστροφή» της άθλησης στη ζωή τους, αλλά και η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, μέσα από τη συμμετοχή σε μια συλλογική προσπάθεια για το κοινό καλό.

Για τη συνέχεια της δράσης, στην Ελλάδα, η εταιρεία θα βρεθεί στο πλευρό της Emfasis Foundation, δωρίζοντας μια μονάδα κινητής στήριξης, σε μία ειδική αποστολή: τη μεταφορά street workers, προμηθειών και ειδών επιβίωσης για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου, σε 14 Δήμους της Αττικής. Μέσα από την ίδια δράση η Kaizen Gaming θα στηρίξει την Audiovisual Union στην Πορτογαλία και την HOSPICE στη Ρουμανία.

Η συγκεκριμένη χειρονομία έχει εξαιρετικά υψηλή σημασία, μια και έρχεται να αντιμετωπίσει μια σκληρή κοινωνική πραγματικότητα. «Κατάσταση δρόμου», είναι ο politically correct όρος με τον οποίο τις συνθήκες διαβίωσης συμπολιτών μας που περνούν το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας τους στον δρόμο, εξαιτίας ποικίλων λόγων: επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης, έλλειψη μόνιμης εργασίας, προσωρινή διαμονή λόγω πρόσφατης μετακίνησης, διαφυγή στην ανωνυμία λόγω χρεών και ντροπής, μη υποστηρικτικό περιβάλλον, σημαντική αλλαγή στην οικογενειακή κατάσταση, αδυναμία απόκτησης κατοικίας και πολλών άλλων λόγων που διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Σε αυτούς μεταξύ άλλων, εστιάζει τη δράση της και η Emfasis Foundation, από το 2013, στηρίζοντας άστεγους, χρόνια άνεργους, οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας, κοινωνικά ευάλωτους νέους, κοινωνικά αποκλεισμένους ηλικιωμένους με κίνδυνο επικείμενης αστεγίας ή όπως αναφέρθηκε, σε κατάσταση δρόμου. Η Emfasis, δεν επελέγη τυχαία από την Kaizen Gaming. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί σύμφωνα με τις καινοτόμες αρχές του Social Streetwork. Δίνει το παρόν στους δρόμους της ευρύτερης Αττικής παρέχοντας ανθρωπιστική, συμβουλευτική και οικογενειακή στήριξη με τα κλιμάκια των μόνιμων ομάδων street workers (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.α.) που πλαισιώνονται από τους εκπαιδευμένους εθελοντές και δύο κινητές μονάδες στήριξης. Δεν χρηματοδοτείται από κρατικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα και στηρίζεται αποκλειστικά σε συνεισφορές εταιρειών και δωρεές ιδιωτών και ιδρυμάτων.

Για την Kaizen Gaming, τη μεγαλύτερη εταιρεία GameTech στην Ελλάδα και μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη, η υπόθεση της εταιρικής υπευθυνότητας και της κοινωνικής προσφοράς, είναι συνυφασμένη με τη λειτουργία της. Το OneTeam-Race αποτελεί ακόμα μια δράση που αποδεικνύει ότι πρωταρχικός σκοπός είναι όχι μόνο να προσφέρει στην κοινωνία, αλλά και να ενισχύσει όσο καλύτερα μπορεί την πιο σημαντική αξία μέσα στην εταιρεία, τον άνθρωπο.