ΕΛΤΑ: «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη 2020»

ΕΛΤΑ: «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη 2020»

Μετά την κυκλοφορία των γιορτινών γραμματοσήμων, που έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στα ταχυδρομεία, τα ΕΛΤΑ μας βάζουν, για τα καλά, σε εορταστική ατμόσφαιρα δίνοντας το σύνθημα της έναρξης της φετινής αποστολής των γραμμάτων προς τον Άγιο Βασίλη.

Ειδικά τα φετινά Χριστούγεννα, που η ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία, για σύνδεση, για ελπίδα και αισιοδοξία είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά, η δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» επιβεβαιώνει, περισσότερο από ποτέ, το κοινωνικό έργο που επιτελούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Έτσι, τα γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων παίρνουν σιγά-σιγά τη θέση τους, έξω από τα Κεντρικά Καταστήματα της χώρας, περιμένοντας για 29η χρονιά τα γράμματά σας. Στην πλειοψηφία τους, γράμματα πολύχρωμα, γεμάτα ζωγραφιές, με ευχές για τη νέα χρονιά και περιγραφές των πολυπόθητων δώρων. Αλλά και γράμματα  που μεταφέρουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας και τις προκλήσεις των καιρών, γράμματα ενηλίκων που συντάσσονται κυρίως για εσωτερικούς και, σχεδόν, ψυχοθεραπευτικούς λόγους. Άλλα αστεία, άλλα συγκινητικά, ωστόσο όλα βαθιά συναισθηματικά, πρωτότυπα και μοναδικά.

Όλα αυτά τα γράμματα, με υπευθυνότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία, συγκεντρώνονται στον Τομέα Δημοσίων Σχέσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων που τις μέρες αυτές, μετατρέπεται σε ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη και, στη συνέχεια, με την πολύτιμη βοήθεια του δικτύου όλης τη χώρας, αποστέλλονται οι απαντήσεις, σε όσα από αυτά, αναγράφονται στον φάκελο τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα.

Στην φετινή απαντητική κάρτα, το κείμενο, που συνδυάζει την αλήθεια με την φαντασία, υπογράφει με πολλή αγάπη, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Αντώνης Παπαθεοδούλου ενώ η εικονογράφηση έγινε από την Ανθούλα Λύγκα, γραφίστρια της Δ/νσης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, με έμπνευση από τα φετινά εορταστικά γραμματόσημα.

Αλλά τα ΕΛΤΑ δεν σταματάνε εδώ!

Απαντώντας στα πολυάριθμα ερωτήματά σας σχετικά με το γράμμα στον Άγιο Βασίλη, δημιουργήσαμε ένα χριστουγεννιάτικο διαδραστικό site, το https://hohoho.elta.gr/. Μπείτε σε αυτό για να δείτε: κατατοπιστικά βίντεο με οδηγίες για να γράψετε το δικό σας γράμμα, εκτυπώσιμα για δημιουργική απασχόληση, εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα νέα μας, το κοντινότερο ταχυδρομείο για να στείλετε το γράμμα σας, τα φετινά χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, το site περιλαμβάνει ιδέες και οδηγίες προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δράση των ΕΛΤΑ μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Περιμένουμε και φέτος τα γράμματά σας και τις εντυπώσεις σας

και ευχόμαστε σε όλους Υγεία, αυτές τις τόσο διαφορετικές γιορτινές μέρες.