El Al: Εξετάζει την πώληση ομολόγων για να αποφύγει την καταστροφή

El Al: Εξετάζει την πώληση ομολόγων για να αποφύγει την καταστροφή

Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης ομολόγων καθώς προσπαθεί να αποφύγει την κατάρρευση έπειτα από την αποτυχία συμφωνίας για ένα δάνειο με κρατικές εγγυήσεις που θα την βοηθούσε να ανακάμψει από την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Ο ισραηλινός αερομεταφορέας, που ανακοίνωσε επίσης σήμερα ζημίες στο γ΄ τρίμηνο, είχε εξασφαλίσει την στήριξη της κυβέρνησης για το 75% ενός δανείου 250 εκατ. δολαρίων υπό τον όρο η εταιρεία να μειώσει τις δαπάνες και να εκδώσει νέες μετοχές αξίας 150 εκατ. δολαρίων.

Η πώληση των μετοχών πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, όμως η εταιρεία δεν μπόρεσε να κλείσει συμφωνία για το δάνειο με κάποια χρηματοπιστωτική οντότητα, κι έτσι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης ομολόγων.

«Χωρίς την υποστήριξη της κυβέρνησης, που θα προσφέρει στην El Al τις απαραίτητες εγγυήσεις ώστε να προχωρήσουμε με την αύξηση του χρέους, η εταιρεία θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στις μελλοντικές υποχρεώσεις της και θα βρεθεί στο χείλος της καταστροφής», δήλωσε ο CEO της εταιρείας.

Με τα σύνορα του Ισραήλ κλειστά, η El Al παρουσίασε ζημία 147 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με καθαρά κέρδη 27 εκατ. δολαρίων πριν από έναν χρόνο. Τα έσοδα βούλιαξαν στα 39 εκατ. δολάρια από 647 εκατ. δολάρια.