Έκλεισε και η εφημερίδα «Χρηματιστήριο»

Έκλεισε και η εφημερίδα «Χρηματιστήριο»

Ένα ακόμη θύμα των τεράστιων οικονομικών και εν γένει δομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Τύπος είναι και η εφημερίδα «Χρηματιστήριο» που έκλεισε οριστικά αυτή την εβδομάδα. Το φύλλο της Τετάρτης 4 Μαΐου 2016 ήταν το τελευταίο για την εφημερίδα, καθώς το απόγευμα ο εκδότης Πέτρος Τριανταφύλλης, ιδιοκτήτης της Motor Press, ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι «η εφημερίδα κλείνει οριστικά».

Πρόκειται για την τρίτη οικονομική εφημερίδα που κλείνει τα τελευταία χρόνια, μετά τις «Εξπρές» και «Κέρδος» που ανέστειλαν την έκδοσή τους τα προηγούμενα χρόνια, λόγω έντονων οικονομικών δυσχερειών αλλά και κακοδιαχείρισης.

Σε ό,τι αφορά την εφημερίδα «Χρηματιστήριο», τα προβλήματα μαίνονταν εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς ήταν ένα φύλλο που είχε συνδεθεί σχεδόν κατ'' απόλυτο τρόπο με την πορεία του Χρηματιστηρίου, όπου η εφημερίδα -παραδοσιακά και από την έκδοσή της- είχε εξειδικευμένη ενημέρωση.

Η κακή πορεία του Χρηματιστηρίου, ο περιορισμός των διαφημιστικών εσόδων αλλά και η αλλαγή του νόμου για την υποχρέωση της δημοσίευσης ισολογισμών, οδήγησε σε οικονομική ασφυξία την εφημερίδα, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε κάνει τιτάνια προσπάθεια να κρατηθεί.

Η εφημερίδα «Χρηματιστήριο» πρωτοεκδόθηκε ως εβδομαδιαίο 4σέλιδο ενημέρωσης για την πορεία των μετοχών στα μέσα της δεκαετίας του ''90, γρήγορα εξελίχθηκε σε κανονική εβδομαδιαία εφημερίδα, ενώ το Νοέμβριο του 1998 έγινε καθημερινή οικονομική εφημερίδα.

Τις ημέρες «δόξας» του Χρηματιστηρίου η εφημερίδα είχε καλή πορεία, ενώ στις τάξεις της γαλουχήθηκαν δεκάδες οικονομικοί συντάκτες, που έκτοτε εργάζονται σε πολλά -μεγάλα ή μικρότερα- μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Η εφημερίδα εξαγοράστηκε το 2001 από τον ιδιοκτήτη της Motor Press Πέτρο Τριανταφύλλη με στόχο να εξασφαλίσει μέρος από την «πίτα» των ισολογισμών, όμως για χρόνια δέχτηκε ισχυρότατο πόλεμο από το τότε... τραστ των υπολοίπων εκδοτών.

Απ. Σκ.