Εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το σχέδιο εξυγίανσης
Creta Farms

Εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το σχέδιο εξυγίανσης

Ενέκρινε -όπως αναμενόταν- το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το σχέδιο εξυγίανσης της Creta Farms όπως αυτό είχε κατατεθεί από την εταιρεία Impala Hellas συμφερόντων του Δημήτρη Βιντζηλαίου. Θυμίζουμε πως το αίτημα είχε συζητηθεί στις 5 Ιουνίου 2020, στη διάρκεια της οποίας η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων είχε ταχθεί υπέρ της υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα.

Είχε προηγηθεί η έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης από τις πιστώτριες τράπεζες της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας στις 5 Φεβρουαρίου, με βάση το οποίο προβλεπόταν “κούρεμα” χρεών 64%, με την Impala Hellas να αναλαμβάνει οφειλές ύψους 58,5 εκατ. ευρώ. Υπόλοιπο 104.485.878,56 ευρώ θα παραμείνει ως μη μεταβιβαζόμενο παθητικό στην παλαιά εταιρεία. 

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία εξυγίανσης έχει ήδη λάβει το πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. ευρώ στην Creta Farms, από τα οποία 2 εκατ. εκταμίευσε η Impala Hellas και 2 εκατ. εκταμίευσαν οι πιστώτριες τράπεζες.

Στη συζήτηση που είχε γίνει στις 5 Ιουνίου, παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας είχε κάνει το σωματείο των εργαζομένων και 423 εργαζόμενοι ατομικά, όπως επίσης και πολλοί ιδιώτες πιστωτές, οι οποίοι προσβλέπουν στη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας και της συνεργασίας τους με αυτή. Επίσης, θετικά είχαν τοποθετηθεί οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.