Εγκατέλειψε την προσπάθεια η Rothschild για την Folli Follie

Εγκατέλειψε την προσπάθεια η Rothschild για την Folli Follie

Του Χρήστου Ν. Κώνστα*

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Folli Follie οριστικοποιούνται το διαζύγιο με τoν ειδικό σύμβουλο αναδιάρθρωσης Rothschild αλλά και τα νέα αναθεωρημένα μεγέθη του ισολογισμού 2017 που θα προκαλέσουν οδυνηρή έκπληξη στους μετόχους.

Ήδη η συνολική χρηματιστηριακή αξία της Folli Follie κυμαίνεται σήμερα στα 200 εκατ. Ευρώ ενώ πριν την πρωτομαγιά του 2018, δηλαδή πριν από τις αποκαλύψεις του Quintessential Capital Management (QCM)  η κεφαλαιοποίηση της Folli Follie ξεπερνούσε το 1,2 δισ Ευρώ.

Η Rothschild είχε αναλάβει εδώ και τρεις μήνες να βρει στρατηγικό επενδυτή πρόθυμο να τοποθετηθεί στο μετοχικό κεφάλαιο της Folli Follie προκειμένου να προταθεί στους πιστωτές του ομίλου ένα βιώσιμο σχέδιο αναδιάρθρωσης των οφειλών.

Απ'' ότι φαίνεται η Rothschild όχι μόνον απέτυχε να βρει στρατηγικό επενδυτή αλλά εγκαταλείπει οριστικά την προσπάθεια κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων και των οδυνηρών αποτελεσμάτων που θα ανακοινώσει ο Όμιλος Folli Follie.

Υπενθυμίζεται ότι η Ernst Young διενεργεί ειδικό έλεγχο στις οικονομικές καταστάσεις (ταμείο, εμπορικές απαιτήσεις, υποχρεώσεις), η Alvarez & Marsall διεξάγει την δικανική εγκληματολογική αξιολόγηση (Forensic Evaluation) στις οικονομικές καταστάσεις των ασιατικών θυγατρικών, ενώ μια ομάδα της Deloitte Touche έχει αναλάβει να εκτιμήσει περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Χθες είχαμε, μία και μοναδική- μέχρι νεοτέρας- επανεμφάνιση της εταιρείας στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με μια προσυμφωνημένη συναλλαγή.

Μετά την απόφαση των χρηματιστηριακών αρχών, λόγω της ακύρωσης του ΣΜΕ επί της μετοχής της εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν χθες δεκάδες πράξεις αντιλογισμού κατόχων short θέσεων και μετόχων της υποκείμενης αγοράς.

Οι συναλλαγές έγιναν με εξωχρηματιστηριακές διαδικασίες (μέθοδος 6, over the counter) δηλαδή κάποιος που είχε μετοχές τις «αντάλλασσε» με Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) κ.ο.κ έχοντας ως τιμή εκκίνησης τα 4,80 ευρώ.

Όμως σε αυτά τα επίπεδα έγιναν λίγες πράξεις, οι περισσότερες άλλαξαν χέρια στα 2 €, λίγες στα 3,50 ευρώ αλλά τα μεγάλα πακέτα έγιναν στα 1,90 ευρώ. Τελευταία τιμή στην υποκείμενη αγορά πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης στα 4,80 ευρώ, τιμές που πέρασαν αρκετά μεγάλα πακέτα στα 1,90 ευρώ. Τιμή που αντιστοιχεί σε αποτίμηση της εταιρείας κάτι παραπάνω από τα 200 εκατ. ευρώ.