easyJet: Aπώλειες 318 εκατ. λιρών για τη χρήση τριμήνου

easyJet: Aπώλειες 318 εκατ. λιρών για τη χρήση τριμήνου

Στο 60% της δυναμικότητας που είχε προ πανδημίας θα πετάξει η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, κάνοντας άλμα από το 17% που πέταξε το προηγούμενο τρίμηνο. Για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στα τέλη Ιουνίου, όταν τα ταξίδια σε όλη την Ευρώπη παρέμειναν περιορισμένα, η easyJet σημείωσε απώλεια προ φόρων ύψους 318 εκατ. λιρών (434 εκατ. δολαρίων).

Ο επικεφαλής της EasyJet έχει υπάρξει ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές της προσέγγισης της Βρετανίας σε ό,τι αφορά τα ταξίδια τους δύο τελευταίους μήνες, κατακρίνοντας τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που προκάλεσαν μεγάλες ανατροπές, από άλμα των κρατήσεων έως μαζικές ακυρώσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους δήλωσε σίγουρη για τη ζήτηση για ταξίδια το καλοκαίρι και το φθινόπωρο καθώς και ότι προσανατολίζει το πρόγραμμά της προς ευρωπαϊκές διαδρομές, δεδομένου ότι η Ευρώπη έχει ανοίξει πιο γρήγορα από τη Βρετανία. Προς το παρόν, έχει προγραμματίσει το 60% των πτήσεων της σε δρομολόγια εντός της Ευρωπαϊκής Eνωσης.