Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, 22:17

-A +A

Διπλή πιστοποίηση BREEAM για τη Lidl Hellas

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, 22:17
Διπλή πιστοποίηση BREEAM για τη Lidl Hellas
-A +A

Το μεγαλύτερο Κέντρο Logistics στην Ελλάδα (Building C – 62.122 μ2) και τα δύο κτίρια γραφείων Κεντρικής Διοίκησης (Building A&B – 8.889 μ2), ιδιοκτησίας της Lidl Hellas είναι τα πρώτα κτίρια στην Ελλάδα που λαμβάνουν την κορυφαία διεθνή πιστοποίηση BREEAM IN USE International, Part1, με βαθμό Very Good.

Η δέσμευση της Lidl Hellas για την αειφορία μαζί με τις αρχές της (Υπεύθυνη δράση σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο) οδήγησε στην εφαρμογή των αυστηρών στάνταρτ της BREEAM στην έδρα της. Τα κτίρια απέσπασαν πολύ καλή βαθμολογία στις κατηγορίες της Ενέργειας, Νερού και Υλικών. Περαιτέρω, τα κτίρια εμφανίζουν εξαιρετική απόδοση στις κατηγορίες των Αποβλήτων (100%) και Υγείας & Ευεξίας (88%).

Η εξαιρετική απόδοση των κτιρίων στην κατηγορία Υγείας και Ευεξίας οφείλεται στις βασικές αρχές και αξίες της Lidl Hellas  σε επίπεδο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ειδικά στην υψηλή προτεραιότητα που θέτει για το ανθρώπινο δυναμικό της. Ως αποτέλεσμα αυτού τα κτίρια παρέχουν υψηλότατα επίπεδα οπτικής, θερμικής άνεσης και εσωτερικής ποιότητας αέρα. Περαιτέρω, παρέχουν εσωτερικούς και εξωτερικούς ιδιωτικούς χώρους ανάπαυσης και χώρους σίτισης, ασφαλή πρόσβαση σε όλο το συγκρότημα με παρεχόμενες ευκολίες, και ολοκληρωμένο σχεδιασμό και παροχές για άτομα με κινητικές δυσκολίες ή άλλες ειδικές ανάγκες.

H BREEAM είναι η κορυφαία σε διεθνές επίπεδο μέθοδος αξιολόγησης της αειφορίας έργων υποδομής και κτιρίων. Παγκοσμίως έχουν απονεμηθεί περισσότερα από 561.300 πιστοποιητικά BREEAM σε 78 χώρες. Συνολικά δε, από το 1990 όπου η BREEAM πρώτη δημιουργήθηκε  έχουν καταχωρηθεί προς πιστοποίηση 2.626.873 κτίρια.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα