Διπλή αναβάθμιση για την Ελλάδα από τον οίκο R&I

Διπλή αναβάθμιση για την Ελλάδα από τον οίκο R&I

Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε θετική τροχιά και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρει να εφαρμόσει την πολιτική του ατζέντα που προβλέπει μείωση του φορολογικού βάρους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα και επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις, τότε η ανάπτυξη θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Αυτό αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης R&I σε σημερινή του έκθεση στην οποία αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες από «B+» σε «ΒΒ».

Ο ιαπωνικός οίκος επισημαίνει ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2019 η κατανάλωση περιορίστηκε κυρίως λόγω της εκλογικής αβεβαιότητας αλλά οι εξαγωγές παρέμειναν σε καλό επίπεδο και εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει κοντά στο 2% το 2019 και το 2020 ίσως όμως να μην φτάσει στο 2,8% που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Οι επενδύσεις αναμένεται να ανακάμψουν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, της οποίας οι πολιτικές στοχεύουν στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος. Όσο για τις τράπεζες, ο οίκος Rating & Investment σημειώνει ότι διαθέτουν δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας υψηλότερους από τις εποπτικές απαιτήσεις όμως πολλά θα κριθούν από την επιτυχία του Ηρακλή. 

Διαβάστε Περισσότερα