Δίωξη για κακούργημα σε βάρος του πρώην διευθύνοντος σύμβουλου της ΔΕΠΑ

Δίωξη για κακούργημα σε βάρος του πρώην διευθύνοντος σύμβουλου της ΔΕΠΑ

Για κακούργημα θα κληθεί να απολογηθεί από τον ανακριτή ο διορισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος για τη μη είσπραξη οφειλών 115 εκατομμυρίων ευρώ από εταιρία συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας και αφορά στο αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Πρόκειται για σκέλος της δικογραφίας που σχηματίστηκε από μήνυση που υπέβαλλε τον Δεκέμβρη του 2017 η σημερινή διοίκηση και συγκεκριμένα ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Βελισσάριος Δότσης. Η μήνυση στρεφόταν κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ακόμα 11 ατόμων με καταγγελλόμενη ζημία 150 εκατομμύρια, ως ανείσπρακτα χρέη της «ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα».

Τον Αύγουστο του 2018 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και το έγκλημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Ανακριτής

Η υπόθεση με κατηγορούμενο τον κ. Λαυρεντιάδη βρίσκεται ήδη σε ανακριτή μετά τη δίωξη στα τέλη Αυγούστου.

Τότε όμως η Εισαγγελία συνέχισε να ερευνά το θέμα αυτεπαγγέλτως, όσον αφορά στις τυχόν ευθύνες της πρώην διοίκησης της ΔΕΠΑ και συγκεκριμένα του κ. Κιστάκου. Η ολοκλήρωσης της έρευνας οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για απιστία σε βάρος του και σε βάρος δύο στελεχών της εταιρίας «Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα» για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή.