Deutsche Telekom: Αυξημένα τα κέρδη προ φόρων, λόγω της T-Mobile US

Deutsche Telekom: Αυξημένα τα κέρδη προ φόρων, λόγω της T-Mobile US

Αυξημένα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων εμφάνισε η Deutsche Telekom το πρώτο τρίμηνο του 2017, με τα αποτελέσματά της να αναδεικνύουν τη μεγάλη της εξάρτηση από την αμερικανική μονάδα T-Mobile US Inc.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, για την τριμηνιαία περίοδο έως τις 31 Μαρτίου τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων ενισχύθηκαν κατά 7,5% στα 5,55 δισ. ευρώ, με «στήριγμα» την ανάπτυξη της T-Mobile US., της οποίας τα έσοδα έφθασαν στα 18,7 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 5,8%.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5,8% στα 18,6 δισ. ευρώ, με τον κλάδο των ΗΠΑ να ενισχύεται κατά 14,9% και τον ευρωπαϊκό να εμφανίζει άνοδο 0,7%, ενώ στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας τα έσοδα ήταν σχεδόν αμετάβλητα.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 76,1% στα 747 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να σημειώνει πως το αντίστοιχο μέγεθος του πρώτου τριμήνου του 2016 είχε ενισχυθεί από ένα σύνολο έκτακτων εφάπαξ παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων πωλήσεων παγίων. Παράλληλα, φέτος η Deutsche Telekom εμφάνισε απομείωση της τάξης των 700 εκατ. ευρώ που προέκυψε από το μερίδιο της στη βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών BT.

«Ρίχνοντας μια ματιά στον Ατλαντικό, μπορώ μόνο να πω ότι οι επενδύσεις μας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποδώσει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Tim Hoettges.