Deutsche Bank για τράπεζες: Αύξηση εσόδων και νέες τιμές - στόχοι

Deutsche Bank για τράπεζες: Αύξηση εσόδων και νέες τιμές - στόχοι

Αύξηση των καθαρών επιτοκιακών εσόδων των ελληνικών τραπεζών περισσότερο από 15% μετά από αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας των επιτοκίων της ΕΚΤ αναμένει η Deutsche Bank, που διαπιστώνει ότι τα παλαιά προβλήματα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με τα «κόκκινα δάνεια», εξομαλύνονται όλο και περισσότερο. Ο οίκος προτείνει αγορά για τις μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank και διακράτηση για τις μετοχές της Πειραιώς και της Eurobank αν και για την τελευταία, ανεβάζει παράλληλα την τιμή- στόχο υψηλότερα. 

Θέτει νέες τιμές-στόχους, με τις οποίες επιτρέπει περιθώρια ανόδου της τιμής των τραπεζών από 34% μέχρι 65% με τιμές:

  • Για την Alpha Bank στα 1,45 ευρώ
  • Για τη Eurobank στα 1,20 ευρώ
  • Για την ΕΤΕ στα 4,4 ευρώ
  • Για την Πειραιώς στα 1,35 ευρώ

Σύμφωνα με τη Deutsche Bank το νέο οικονομικό περιβάλλον οδηγεί σε υψηλότερα επιτόκια και εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα μπορούσαν να ανακάμψουν ταχύτερα από ότι αναμενόταν, ενώ από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ορισμένες αβεβαιότητες, λόγω μίας πιθανής επιβράδυνσης εξ’ αιτίας του κόστους που έχει η εξυγίανση των ισολογισμών  από τα κόκκινα δάνεια.

Τελικά όμως το συμπέρασμα είναι ότι οι τράπεζες θα βγουν κερδισμένες από την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ. Τα θετικά υπερβαίνουν τα αρνητικά λέει ο οίκος, Η Deutsche Bank περιμένει παρόμοιες επιδόσεις μεταξύ των τραπεζών στην αντίδρασή τους στα επιτόκια, που θα οδηγήσει σε βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά περισσότερο από 15% για τις πρώτες 100 μονάδες βάσης.