Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 00:24

-A +A

Η Κομισιόν «πάγωσε» τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 00:24
Η Κομισιόν «πάγωσε» τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας
-A +A

«Παγώνουν» οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων της Εγνατίας Οδού αφού η Κομισιόν δεν έχει εγκρίνει την τιμολογιακή πολιτική που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση το καλοκαίρι και η οποία έπρεπε να ισχύσει από την 1/1/2019.

Την αναβολή της αύξησης των τιμών στα διόδια της Εγνατίας Οδού γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης. Ειδικότερα, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην Thessnews, ο κ. Αντωνούδης είπε πως η επίμαχη τιμολογιακή πολιτική (που περιγράφεται σε σχετική ΚΥΑ) δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής έγκριση από την αρμόδια Διεύθυνση της Κομισιόν και άρα δεν θα εφαρμοστούν από 1/1/2019 οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν το καλοκαίρι οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σπίρτζης, από την 1η Ιανουαρίου 2019 τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου είναι να αυξηθούν από 0,03 ευρώ (με ΦΠΑ) σε 0,05 ευρώ (με ΦΠΑ), ανά χιλιόμετρο, για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Η αναπροσαρμογή αυτή συνεπάγεται αυξήσεις από 66% έως 150% στα διόδια της Εγνατίας Οδού.

Από τις υψηλότερες αυξήσεις είναι να υποστούν τα διόδια στα Μάλγαρα, καθώς θα «απογειωθούν» με ποσοστό 150% δεδοµένου πως η χρέωση θα διαµορφωθεί σε 3 ευρώ από 1 ευρώ και 20 λεπτά σήµερα.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστος ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ενέκρινε την τιμολογιακή πολιτική για τα διόδια της Εγνατίας

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα