Delta airlines: Στα 6 δισ. δολάρια το ποσό επιστροφής λόγω ακυρώσεων από το 2020

Delta airlines: Στα 6 δισ. δολάρια το ποσό επιστροφής λόγω ακυρώσεων από το 2020

«Από τις αρχές του 2020 έχουμε επιστρέψει πάνω από 11 εκατομμύρια εισιτήρια συνολικού ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων το 20% έχει πραγματοποιηθεί το 2022», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Μπάστιαν σε επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών Πιτ Μπούτιγκιγκ που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Αποκάλυψε επίσης ότι η Delta κατέθεσε αυτόματα επιπλέον 10.000 μίλια στους λογαριασμούς συχνών επιβατών ταξιδιωτών που αντιμετώπισαν διακοπές ταξιδιού μεταξύ 1ης Μαΐου και 7 Ιουλίου.

Ορισμένοι στο Κογκρέσο έχουν πιέσει τις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν τις επιστροφές χρημάτων. Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν 10 έρευνες αερομεταφορέων σχετικά με τις πρακτικές επιστροφής χρημάτων και συνεχίζει τις ενέργειες επιβολής και έχει προτείνει νέους κανόνες για την επιστροφή χρημάτων εισιτηρίων.

Ο Μπάστιαν είπε ότι «η αποκατάσταση της χωρητικότητας της Delta το 2022 σε σύγκριση με το 2019 είναι η χαμηλότερη μεταξύ των ανταγωνιστών μας». Πρόσθεσε ότι η Delta «επί του παρόντος έχει το 91% των ενεργών πιλότων του 2019 που καλύπτουν το 86% των αναχωρήσεων του 2019».

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας αποκάλυψε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι τον Μάιο, οι πιλότοι της Delta έχασαν 19.985 ημέρες λόγω ασθένειας, αύξηση 45% από 13.786 ημέρες τον Μάιο του 2019. Τον Ιούνιο, οι ημέρες ασθενείας των πιλότων αυξήθηκαν κατά 50% από τον Ιούνιο του 2019. Η Delta ανέφερε επίσης τον Μάιο Οι αεροσυνοδοί έχασαν 43.908 ημέρες λόγω ασθένειας, αύξηση 23%, ανέφερε η FAA.

Η FAA στις 12 Αυγούστου είπε ότι η Delta θα μπορούσε να διακόψει προσωρινά ορισμένες πτήσεις στα αεροδρόμια LaGuardia και John F. Kennedy της Νέας Υόρκης και στον Εθνικό Αερολιμένα Ουάσιγκτον Ρόναλντ Ρίγκαν.

Η FAA ανέφερε ως προϋπόθεση έγκρισης ότι η Delta «θα πρέπει να προσφέρει στους πελάτες επιστροφή χρημάτων ή να τους κάνει εκ νέου κράτηση στη Delta ή σε άλλη εταιρεία, όπως απαιτείται για τις ακυρωμένες πτήσεις στα τρία αεροδρόμια».