Δ. Τζανακόπουλος: Είμαστε κοντά στη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων

Δ. Τζανακόπουλος: Είμαστε κοντά στη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων

«Είμαστε κοντά στην μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων και την μείωση του αφορολόγητου» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ 24/7.

«Η κυβέρνηση δεν θεωρεί αναγκαία την εφαρμογή των μέτρων αυτών για να μπορέσουμε να πιάσουμε τον στόχο 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος το 2019 και το 2020. Αντιθέτως, με τις προβολές που κάνουμε σήμερα φαίνεται ότι όχι μόνο επιτυγχάνονται αλλά δημιουργείται κι ένας δημοσιονομικός χώρος για να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις», είπε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβ. εκπρόσωπος είπε επίσης ότι στην 83η ΔΕΘ φάνηκαν με σαφήνεια οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση έχει ως βασικό στόχο, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, να δημιουργήσει ένα κύκλο επενδύσεων και να τονώσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας βάζοντας στο επίκεντρο την εργασία και την κοινωνική στήριξη και ελάφρυνση κατηγοριών οι οποίες επιβαρύνθηκαν δυσανάλογα από την κρίση, ενώ από την άλλη μεριά ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα πρόγραμμα που προσομοιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό με το πρόγραμμα και τις προτάσεις τις οποίες παρουσίαζε και για τις οποίες πάλευε και διαπραγματευόταν επί πολλά χρόνια το ΔΝΤ στη χώρα» ισχυρίστηκε ο κ. Τζανακόπουλος.

 

Ως προς το ζήτημα της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είπε "ανακρίβειες" στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην 83η ΔΕΘ. «Για το δεκαετές ομόλογο είπε ότι βρίσκεται περίπου στο 4,5%, ενώ την Παρασκευή έσπασε το φράγμα του 4% και βρίσκεται στα επίπεδα του 2006».

Σε ερώτηση για τα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως είναι γνωστή η θέση του κ. Καμμένου και είναι σεβαστή, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στο ελληνικό κοινοβούλιο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.