ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1987η
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Credit Suisse: Ζημιές 4,7 δισ. δολαρίων και αντικαταστάσεις υψηλών στελεχών λόγω του Archegos

Credit Suisse: Ζημιές 4,7 δισ. δολαρίων και αντικαταστάσεις υψηλών στελεχών λόγω του Archegos

Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι αναμένει προ φόρων ζημιές ύψους 4,7 δισ. δολαρίων για το α' τρίμηνο προχωρώντας παράλληλα στην αντικατάσταση ανώτατων managers λόγω των απωλειών που είχε από τη σχέση της με την Archegos Capital Management.

Το ποσό περιλαμβάνει έκτακτη χρέωση 4,4 δισ. Φράγκων που συνδέεται με την αποτυχία του Archegos να ανταποκριθεί στη δέσμευση για το margin call. 

Σύμφωνα με το Reuters, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας γνωστοποίησε πως η Chief Risk Officer Λαρα Γουόρνερ και ο επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής Μπράιαν Τσιν θα αποχωρήσουν από την τράπεζα αυτόν τον μήνα λόγω της υπόθεσης Archegos.

«Η σημαντική απώλεια της δραστηριότητας Prime Services που σχετίζεται με την κατάρρευση αμερικανικού hedge fund είναι απαράδεκτη» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Τόμας Γκοτστειν «Θα παρθούν σοβαρά μαθήματα».

Η Credit Suisse αναμένει ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να διαμορφωθεί στο 12% τουλάχιστον, ενώ ο δείκτης μόχλευσης αναμένεται τουλάχιστον στο 5,4% για το τρίμηνο.

Τέλος, το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών θα ανασταλεί μετά από την ολοκλήρωση των αγορών του α΄ τριμήνου και δεν θα ξεκινήσει μέχρι η τράπεζα να ανακτήσει τους στόχους για το κεφάλαιο και να επαναφέρει το μέρισμα.