CNBC: Τίτλοι τέλους για τη σύμπραξη Amazon - Berkshire και JP Morgan

CNBC: Τίτλοι τέλους για τη σύμπραξη Amazon - Berkshire και JP Morgan

H Haven, η κοινοπραξία που δημιουργήθηκε από τρεις από τις πιο ισχυρές εταιρείες της Αμερικής για τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων στην υγειονομική περίθαλψη των υπαλλήλων τους, διαλύεται μετά από τρία χρόνια λειτουργίας. 

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, η εταιρεία άρχισε να ενημερώνει τους υπαλλήλους τη Δευτέρα ότι θα κλείσει μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Πολλοί από τους 57 εργαζόμενους της εταιρείας που εδρεύουν στη Βοστώνη αναμένεται να επανατοποθετηθούν στις τρείς εταιρείες.

Ένα βασικό ζήτημα που αντιμετώπιζε η Haven, παρά τις κοινές προθέσεις των τριών εταιρειών, σύμφωνα με το CNBC, ήταν ότι η καθεμία προχωρούσε στα δικά της project χωρίς να συμβάλουν στην ανάπτυξη της σύμπραξης.

Πριν τρία χρόνια, η Amazon του Τζεφ Μπέζος, η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ και η JPMorgan Chase είχαν ανακοινώσει ότι ενώνουν δυνάμεις για να δημιουργήσουν μία εταιρεία, η οποία θα προσφέρει -σε πρώτο στάδιο τουλάχιστον- υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους υπαλλήλους τους στις ΗΠΑ.

Οι τρείς μεγιστάνες υποστήριζαν τότε ότι πρόκειται για «ανεξάρτητη επιχείρηση, χωρίς κίνητρα κέρδους και περιορισμούς», η οποία θα εστιάζει σε λύσεις τεχνολογίας που θα εγγυώνται στους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους ιατρική κάλυψη «σε λογικό κόστος». Οι τρεις πλευρές υποστήριζαν επίσης ότι στόχευαν μέσω της τριπλής συμμαχίας, να περισταλούν τα περιθώρια κέρδους για τους μεσάζοντες στην προμηθευτική αλυσίδα της περίθαλψης.