Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 14:40

-A +A

Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 15ετές ομόλογο

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 14:40
Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 15ετές ομόλογο
-A +A

Αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σύμφωνα με τον οποίο, η ελληνική οικονομία δείχνει να βελτιώνεται σημαντικά. «Σήμερα θα βγούμε στις αγορές με 15ετές ομόλογο» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. Ωστόσο, τόνισε πως χρειάζεται πολλή δουλειά μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία και ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που θα είναι ο ίδιος ευχαριστημένος.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ακόμη πως η ρευστότητα θα ενισχυθεί το 2020. Σχετικά με τους πλειστηριασμούς στις πρώτες κατοικίες, που πρόκειται να αρχίσουν από τον Απρίλιο, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως η προστασία της πρώτης κατοικίας σταμάτησε μετά το τέλος του 2019, απλά πήρε παράταση για 4 ακόμα μήνες.

Τόνισε όμως ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει ένα συνολικό πλαίσιο αντιμετώπισης των χρεών των πολιτών. Αυτό θα συμπεριλαμβάνει:

- Δεύτερη ευκαιρία για επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη
- Θα βγαίνουν στη «φόρα» οι στρατηγικοί κακοπληρωτές
- Δίκτυ ασφαλείας ευάλωτων νοικοκυριών

«Η ελληνική οικονομία βελτιώνεται και οι ενέργειες που θα οδηγήσουν στην σταθεροποίηση έχουν δρομολογηθεί», προσέθεσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο κ. Σταϊκούρας, επεσήμανε ότι η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με αυτή της προηγούμενης κυβέρνησης. Όπως είπε, για να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση της οικονομίας θα πρέπει να υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός που ψήφισαν. Η δημιουργία δημοσιονομικού χώρου είναι η κεντρική φιλοσοφία που θα ακολουθήσουν. Ο υπουργός εκτίμησε ότι η εξεύρεση του δημοσιονομικού χώρου να βρεθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο για να επέλθουν οι μειώσεις των φόρων πέραν του προϋπολογισμού.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε, επίσης, ότι η χώρα έχει κερδίσει αξιοπιστία στο εξωτερικό.

Όσον αφορά το ζήτημα που τέθηκε με τον κ. Βρούτση, είπε ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων και ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με το ασφαλιστικό. Αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι «οφείλουμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο ώστε να ενισχύσουμε τις αποτρεπτικές δυνάμεις της χώρας».

Σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα υπάρξει 9% μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα