Χ. Θεοχάρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση

Χ. Θεοχάρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση

"Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί, όπως ο κ. Σαμαράς, να υλοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις επιταγές των δανειστών και μετά να πει ότι έχει ένα success story με αριθμούς", αναφέρει σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. Όπως συμπληρώνει, "ο κόσμος όμως δε θα το νιώσει αυτό στην τσέπη του γιατί την ίδια στιγμή η κυβέρνηση διώχνει τις επενδύσεις. Μόνο μέσω των επενδύσεων μπορεί να επέλθει ανάπτυξη".

Όπως τονίζει "οι επενδυτές, ωστόσο, ούτε καν θέλουν να συζητήσουν τέτοιο ενδεχόμενο. Η χώρα εκπέμπει την εικόνα ότι δε θέλει επενδύσεις με πιο πρόσφατο παράδειγμα την αποχώρηση των επενδυτών από τη ΔΕΣΦΑ. Με μαθηματική ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση".

"Από τις κινήσεις του πρωθυπουργού φαίνεται ότι αυτό που τον νοιάζει δεν είναι η χώρα, αλλά μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Βιάστηκε να διώξει νωρίς το ΔΝΤ, χωρίς να ικανοποιήσει τους όρους του. Έτσι είναι αναγκασμένος να τους ικανοποιήσει τώρα", λέει ο βουλευτής.

"Αυτό σημαίνει νέα μέτρα. Το ΔΝΤ αξιώνει μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ και νέα μείωση των συντάξεων. Συνεπώς η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε δυσάρεστα μέτρα το 2017 και το 2018 που θα συνεχίσουν να υπονομεύουν την αναιμική ανάπτυξη. Ούτε αυτή η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα κατάματα. Δημιουργεί νέα αδιέξοδα που δείχνουν τη χρεοκοπία του συστήματος. Πρέπει να ξαναστήσουμε τα πράγματα από την αρχή, δε μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα με ημίμετρα", καταλήγει ο Χ. Θεοχάρης, ενώ προσθέτει πως "η χώρα έχει ένα σύστημα που χρεοκόπησε, δε μπορούμε να συζητάμε απλώς για μια καλύτερη διαχείριση. Δεν είναι ζήτημα προσώπων πια αλλά ζήτημα συστήματος".